Το «ανοιχτό» Toyota Century έκανε επιτέλους την επίσημη εμφάνισή του


Το καινούργιο αυτοκρατορικό αυτοκίνητο της Ιαπωνίας είναι μια ειδική κατασκευή πιυ βασίζεται στην κορυφαία λιμουζίνα της Toyota, το Century.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/11/2019

Εδώ και πολλούς μήνες είναι γνωστό πως η Toyota έχει κατασκευάσει ένα μοναδικό ανοιχτό Century, το οποίο εμφανίστηκε με κάθε επισημότητα στην ενθρόνιση του νέου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Naruhito. Μάλιστα το τετράθυρο cabrio ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο ο αυτοκράτορας πήγε μετά την τελετή στο παλάτι Akasaka ακολουθώντας μια διαδρομή με αρκετές στροφές.

Παρά την αποκάλυψή της η Toyota δεν έχει ανακοινώσει σχεδόν τίποτα για το μοναδικό αυτό κάμπριο, πέρα από το ότι δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τη λιμουζίνα Century και το προφανές. Δηλαδή ότι έχει μια αναδιπλούμενη μαλακή οροφή, για χάρη της οποίας έγιναν και κάποιες τροποποιήσεις στο πίσω μέρος του.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα ξεχωριστά πίσω καθίσματά του είναι τοποθετημένα 40 χιλιοστά πιο ψηλά σε σχέση με αυτό της λιμουζίνας, προκειμένου οι υπήκοοι να μπορούν να βλέπουν καλύτερα τον αυτοκράτορά τους.

Από τη στιγμή που το Century Convertible έχει πολλά κοινά με τη λιμουζίνα είναι αναμενόμενο να μοιράζονται και το ίδιο υβριδικό σύστημα πρόωσης, που αποτελείται από έναν V8 5,0 lt και έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδουν συνδυαστικά 431 PS. Το Toyota Century Convertible αντικατέστησε ως επίσημο αυτοκρατορικό αυτοκίνητο μια Rolls Royce Corniche που είχε χρησιμοποιηθεί μόλις 2 φορές.