Το ασημένιο βέλος της Tesla


Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να μας επιφυλάσσει στο μέλλον η Tesla και ο εκκεντρικός Elon Musk τότε οι εικόνες που ακολουθούν ίσως λύσουν κάποιες από τις εύλογες απορίες σας.

  • 9/10/2020

Το Tesla Roadster είναι ένα από τα πολλά και φιλόδοξα project που τρέχει η καλιφορνέζικη φίρμα το τελευταίο διάστημα με μοναδικό σκοπό να βρεθεί και πάλι σε θέση ισχύος. Να βρεθεί και πάλι μπροστά από τον ανταγωνισμό της, αν υποθέσουμε ότι αυτός βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της.

Έχουν γραφτεί πολλά και ειπωθεί ακόμα περισσότερα για το Tesla Roadster και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα το καθιστούν ασυναγώνιστα σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα. Μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο Elon Musk o οποίος βιάστηκε να μας δώσει στοιχεία που αφορούν την τεχνολογία ενός αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, το νέο Tesla Roadster θα φέρει μεταξύ άλλων και προωθητήρες συμπιεσμένου αέρα, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

Εκρηκτικές επιδόσεις, εντυπωσιακή σχεδίαση και… εξωγήινες προδιαγραφές για ένα αυτοκίνητο που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στο μέλλον, το οποίο επιχειρεί να… προδιαγράψει το σχεδιαστικό πρωτότυπο του ταλαντούχου σχεδιαστή Vinicius Buch.

O Βραζιλιάνος σχεδιαστής δημιούργησε ένα πραγματικό ασημένιο βέλος, αναδεικνύοντας το τι μας επιφυλάσσει το σχεδιαστικό μέλλον των αυθεντικών σπορ κατασκευών.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης πρόκειται πολύ σύντομα να λύσει τα χέρια των σχεδιαστών, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στην αρχιτεκτονική ενός αυτοκινήτου.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν το σχεδιαστικό project του Vinicius Buch δεν υιοθετηθεί από την Tesla, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά κατασκευές που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα τετράτροχα που κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας.

Διαβάστε ακόμα:

Προσομοίωση: Δείτε το Tesla Roadster να επιταχύνει στα 100 km/h σε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο

Η μάχη του αιώνα: Το Tesla Roadster απέναντι στην Porsche Taycan