Το "ασημένιο βέλος" του Michael Jordan αναζητά ιδιοκτήτη


Μία ακόμα τετράτροχη διασημότητα αναζητά τον νέο ιδιοκτήτη διατηρώντας στο «παλμαρέ» της την υπογραφή του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

  • 3/1/2021

Ο Michael Jordan ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για το μπάσκετ και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Άλλωστε ο Αμερικανός superstar διέθετε την οικονομική δυνατότητα να προσθέσει στην προσωπική του συλλογή όποιο τετράτροχο κι αν επιθυμούσε.

Την τύχη να βρεθεί στο γκαράζ του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών είχε και μια Mercedes SLR McLaren, η οποία με μόλις 1.700 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της αναζητά πλέον νέο ιδιοκτήτη.

Σαν να μην έφτανε η άριστη κατάσταση του αυτοκινήτου και ο διάσημος πρώην ιδιοκτήτης του, η ασημί SLR ανήκει στη σπάνια έκδοση «722», η οποία διέθετε πλήθος εξοπλιστικών και μηχανικών αναβαθμίσεων.

Η 722 Edition της Mercedes SLR McLaren εφοδιαζόταν με τον V8 κινητήρα των 5,5 λίτρων, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση απέδιδε 650 ίππους, επιτρέποντας στο γερμανικό supercar να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και φτάνει τη μέγιστη ταχύτητα των 334 χλμ./ώρα.

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση και τα μεγαλύτερα σε διάσταση φρένα συμπλήρωναν τις προδιαγραφές της Mercedes SLR McLaren 722 Edition, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να τιμήσει τη νίκη της γερμανικής φίρμας στον φημισμένο αγώνα των Χιλίων Μιλίων το 1955.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η SLR του Michael Jordan, πωλείται σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών και σχεδόν εννέα ώρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει συγκεντρώσει 32 προσφορές με την υψηλότερη να φτάνει τα 163.540 ευρώ, ποσό που απέχει σημαντικά από τη buy it now τιμή των 568.000 ευρώ και όχι ικανό για να χαρίσει στο ασημένιο βέλος της Mercedes ένα νέο, φιλόξενο σπιτικό.

Διαβάστε ακόμα:

Προς πώληση η Mercedes SLR McLaren Stirling Moss