Το ασταμάτητο Land Rover Defender των 525 ίππων


Μπορεί να το θρυλικό Land Rover Defender να έχει ήδη αποκτήσει αντικαταστάτη ωστόσο η πρώτη γενιά του εμβλημαντικού offroader εξακολουθεί να αποτελεί το ιερό τοτέμ της εκτός δρόμου κίνησης παραμένοντας με τη βοήθεια των απανταχού βελτιωτών στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

  • 6/1/2020

Αν ψάχνετε για το ικανότερο Land Rover Defender των ημερών μας τότε καλό θα ήταν να το αναζητήσετε ανάμεσα στις δημιουργίες των απανταχού βελτιωτικών οίκων που εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν δίνοντας ζωή στην πρώτη και για πολλούς καλύτερη γενιά του αυτοκινήτου.

Ανάμεσα στους υλοποιήσεις που έχουν ως αφετηρία το Land Rover Defende πρώτης γενιάς είναι και εκείνη του οίκου Himalaya ο οποίο ειδικεύεται στις ανακατασκευές και τις αναβαθμίσεις του εμβληματικού offroader.

Εξοπλισμένο με τον οκτακύλινδρο κινητήρα της Chevrolet Corvette απόδοσης 525 ίππων και 671 Nm ροπής, είναι προφανές ότι από το εν λόγω Defender 110 δεν λείπει η δύναμη.

Δεν είναι όμως μόνον η ισχύς που το κάνουν τόσο ξεχωριστό, καθώς τις απαραίτητες αναβαθμίσεις έχουν δεχθεί τόσο το σύστημα μετάδοσης, όσο η ανάρτηση  και τα φρένα.

Μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην ηχομόνωση του θαλάμου επιβατών, ώστε τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό του αναβαθμισμένου Defender να μπορούν να συγκριθούν με εκείνα ενός σύγχρονου SUV.

Για την άνεση των επιβατών φροντίζει –μεταξύ άλλων- το νέο σύστημα κλιματισμού καθώς και οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων.

To αναβαθμισμένο Land Rover της Himalaya δεν είναι μόνον ένα από τα ισχυρότερα δείγματα του είδους του αλλά και από τα ακριβότερα καθώς η τιμή του αγγίζει τα 250.000 δολάρια