To αθώο test drive μιας Ferrari F40 οδήγησε στην απόλυτη καταστροφή


Αρκετά χρήματα και ακόμα μεγαλύτερη υπομονή θα απαιτηθούν ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές τις οποίες προξένησε ο οδηγός μιας Ferrari F40.

  • 17/7/2020

Η οδήγηση μιας Ferrari αποτελεί για τους περισσότερους φίλους του αυτοκινήτου όνειρο ζωής. Αν μάλιστα μιλάμε για το εμβληματικότερο μοντέλο τη σύγχρονης ιστορίας της ιταλικής φίρμας, τότε το όνειρο αποκτά μια νέα, οικουμενική διάσταση.

 Στην περίπτωση, βέβαια, ενός άτυχου Αυστραλού το όνειρο της οδήγησης ή και της απόκτησης μιας Ferrari F40 μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια ενός τυπικού test drive, η κατακόκκινη Ferrari F40 βρέθηκε στην αγκαλιά της αυστραλιανής φύσης, η οποία λίγο έλειψε να την κρατήσει για πάντα εκεί.

Αν και οι πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα που σημειώθηκε στο Gold Coast της Αυστραλίας δεν επιτρέπουν την εξαγωγή ενός ασφαλούς συμπεράσματος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα με μοναδικό θύμα την κόκκινη Ferrari F40, το γεγονός ότι το ιταλικό supercar διέθετε τις προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας μιας εμπορίας αυτοκινήτων ενισχύει το σενάριο που θέλει το κακό να συνέβη κατά τη διάρκεια ενός test drive.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ferrari F40 εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 2,9 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών καυσαερίων αποδίδει 478 ίππους, ισχύς αρκετή ώστε να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα να σπάσει το φράγμα των 320 χλμ./ώρα.Άλλωστε το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει μια Ferrari F40 δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μπορεί και να ελέγξει αποτελεσματικά τις αντιδράσεις της.

Τέλος, να σημειωθεί ότι παράχθηκε σε 1.315 αντίτυπα, ενώ η σημερινή αξία της ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Αγάπη μου διέλυσα τη Ferrari - Τέσσερις ιστορίες αυτοκινητικής φρίκης    

Η άγνωστη ιστορία της θαμμένης κάτω από τη γη Ferrari

Ξεκίνησε η εντυπωσιακή αποκατάσταση της κατεστραμμένης Ferrari F40