To Audi E-Tron GT θα κατασκευάζεται παράλληλα με το R8


Η παραγωγή του σπορ ηλεκτρικού Audi των 590 ίππων θα ξεκινήσει προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς από την Audi Sport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/7/2019

Το E-Tron GT θα είναι το σπορ ηλεκτρικό μοντέλο της Audi και η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε πλέον επίσημα πως θα κατασκευάζεται από την Audi Sport, στις εγκαταστάσεις της τελευταίας στο Böllinger Höfe, στη Γερμανία. Εκεί δηλαδή που κατασκευάζεται και το supercar της μάρκας, το R8. Η διαφορά στη διαδικασία παραγωγής των δύο είναι πως το R8 κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό στο χέρι ενώ αυτή του ηλεκτρικού σπορ μοντέλου θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Προκειμένου να γίνει εφικτή η προσθήκη του E-Tron GT στην αλυσίδα της παραγωγής οι εγκαταστάσεις επεκτάθηκαν κατά 10.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ προστέθηκε και ειδικός high tech εξοπλισμός. Στα πλαίσια πάντως της παραγωγικής δομής της Audi το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποκτά τη εξειδίκευση στα ειδικά μοντέλα που κατασκευάζονται σε αναλογικά λίγες μονάδες.

Η παραγωγή του E-Tron GT, που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο πέρυσι στη έκθεση του Los Angeles, θα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2020, ενώ δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το concept. Έτσι η εμφάνισή του θα είναι ξεκάθαρα σπορ, με δυναμικές γραμμές και η Audi φιλοδοξεί πως θα αποκτήσει το δικό του κοινό. To E-Tron GT των 590 ίππων θα είναι διαθέσιμο με διαφορετικές μπαταρίες άρα και αυτονομία, με τη μέγιστη τιμή της τελευταίας να ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.