To Audi Q8 θα αποκτήσει και plug-in υβριδική έκδοση


Τα plug-in υβριδικά της Audi δεν θα είναι μόνο αυτά που παρουσιάστηκαν στη Γενεύη, καλώς σύντομα θα προστεθούν και άλλα στη γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/4/2019

Η Audi πριν από μερικές εβδομάδες, στην έκθεση της Γενεύης, παρουσίασε μια σειρά από plug-in υβριδικά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα τα A6L 55 TFSIe quattro, A7 55 TFSIe quattro, A8L 60 TFSIe quattro και Q5 55 TFSIe quattro. Όλα έχουν μπαταρίες 14,1 kWh και μπορούν να κινηθούν ηλεκτρικά μέχρι και για 40 χιλιόμετρα, ενώ εντύπωση προκαλεί πως από τη λίστα απουσιάζουν τα πιο μεγάλα SUV της μάρκας, τα Q7 και Q8.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι στα πλάνα της γερμανικής εταιρείας, ειδικά σε ότι αφορά το Q8, η plug-in υβριδική εκδοχή του οποίου ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους προκειμένου να είναι έτοιμη για την κανονική της παραγωγή.

To ηλεκτρικό τμήμα το υβριδικού συστήματος πρόωσης δεν θα διαφοροποιείται από τα άλλα μοντέλα της μάρκας, οπότε και εδώ θα υπάρχει η μπαταρία των 14,1 kWh που με wallbox 7,2 kWh φορτίζει μέσα σε 2 ώρες. Διαφορά δεν θα υπάρχει ούτε στην απόσταση που θα μπορεί να καλυφθεί καθαρά ηλεκτρικά μια όπως είπαμε είναι περί τα 40 χιλιόμετρα.

Σε ότι αφορά το συμβατικό κινητήρα θα ακολουθηθεί το πρότυπο του A8. Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιηθεί ο V6 των 3.000 κυβικών στις δύο εκδοχές του, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να διαμορφώνεται είτε στα 362 PS και 500 Nm είτε στα 442 PS και 700 Nm. Στην πρώτη περίπτωση η ονομασία του θα είναι Q8 55 TFSIe και στη δεύτερη Q8 60 TFSIe.