To Byton M-Byte θα έπρεπε να έχει μέχρι και τηλεκοντρόλ (video)


To κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει μία τεράστια οθόνη στο ταμπλό η οποία με διαγώνιο 48 in θα μπορούσε να έχει μέχρι και remote-control!

  • 8/1/2019

To Byton M-Byte είχε παρουσιαστεί πέρυσι ως concept στην έκθεση ηλεκτρονικών CES. Φέτος δίνει ξανά το παρόν στο Las Vegas, αυτή τη φορά σε μία εκδοχή που θα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή του μοντέλου παραγωγής και που καταφέρνει να τραβά την προσοχή με την μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει σε αυτοκίνητο. Μάλιστα, οι Κινέζοι αποφάσισαν να διατηρήσουν την εντυπωσιακή αλλά υπερβολικά μεγάλη οθόνη αφού πήραν και την σχετική έγκριση τύπου.

Η οθόνη αυτή αποτελείται από τρεις μικρότερες ξεχωριστές και οι επιβαίνοντες χειρίζονται το λογισμικό της μέσω ενός touch-pad 7 in. Στο τιμόνι είναι ενσωματωμένη μία μικρή οθόνη 8 ιντσών με όλες τις πληροφορίες για το όχημα και την διαδρομή.

Όπως και στο concept υποστηρίζει πλήρη διασύνδεση (5G με ταχύτητα έως 10 gigabytes/sec) με φορητές συσκευές, μια σειρά από apps, απεικονίζει τα πρόσωπα των πίσω επιβατών για καλύτερη επικοινωνία του οδηγού π.χ. με παιδιά κ.α., υποστηρίζει αναγνώριση οδηγών/χρηστών για να ξεκλειδώνει τις πόρτες και για να προσαρμόζει τα πάντα στο προφίλ τους.

Το Byton M-Byte θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη 2019 στην Κίνα και από το 2020 στις ΗΠΑ. Προς το παρόν η κινεζική εταιρία δεν έχει δώσει τις προδιαγραφές του μοντέλου παραγωγής αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα διαθέτει δύο εκδόσεις μπαταριών με 71 kWh και 95 kWh και αυτονομία στα περίπου 400 km και πάνω από τα 500 km, αντίστοιχα. Στην κορυφαία έκδοση θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 500 PS. Ενδιαφέρον ακούγεται…