Το Caterham Seven 420 Cup είναι ένα καθημερινό αγωνιστικό πίστας


Το Caterham Seven 420 Cup είναι το πιο σπέσιαλ 420, ένα street legal καθαρόαιμα αγωνιστικό μοντέλο που ξεδιπλώνει το ταλέντο του καλύτερα σε track days.

  • 26/5/2022

«Όχι, δεν είναι ηλεκτρικό». Έτσι ξεκινά η Caterham την επιστολή της για το ολοκαίνουργιο Seven 420 Cup. Βέβαια, θα μπορούσε να ήταν, επειδή η αγγλική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων δουλεύει πάνω σε μια ηλεκτρική έκδοση. Αλλά η Caterham δεν είναι αφοσιωμένη μόνο στον νέο της ηλεκτροκινητήρα και το πακέτο μπαταριών του. Η βρετανική μάρκα συνεχίζει να κατασκευάζει τα κλασικά της αγωνιστικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το Seven 420 Cup ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Δεν είναι νέο το κορυφαίο μοντέλο της Caterham, γιατί το 420 Cup φωλιάζει στην αντισυμβατική γκάμα της εταιρείας μεταξύ του 420 και του 620. Οι Άγγλοι το κατασκεύασαν ως ένα νέο όπλο πίστας κατάλληλο για δημόσιους δρόμους με βάση το 420, με το οποίο ο τυχερός κάτοχος του μπορεί να συμμετέχει και σε track days.

Αν και το Seven 420 Cup αναπτύχθηκε πρωτίστως για το δρόμο, το αυτοκίνητο προφανώς δεν πληροί όλους τους κανονισμούς για έγκριση τύπου. Έτσι, το αγγλικό roadster δεν διατίθεται σε όλες τις αγορές παγκοσμίως από την Caterham. Η εταιρεία δηλώνει ότι θα περιορίσει τη διάθεση του στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Seven 420 Cup προχωρά πιο μακριά από το «κανονικό» 420R και, σύμφωνα με την Caterham, χτίζει μια γέφυρα μεταξύ αυτού που θεωρείται ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα δρόμου και της αγωνιστικής έκδοσης Seven Championship. Σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα τις track days, αλλά πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιείται σε δημόσιο δρόμο. Η δύναμη στο Seven 420 Cup προέρχεται από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα Ford Duratec με απόδοση 210 ίππων, προερχόμενο από το απλό 420. Ένα σειραϊκό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων συνδέεται με το μοτέρ αναλαμβάνοντας τη μετάδοση, το οποίο προμηθεύει η Sadev.

Το Seven 420 Cup επιταχύνει από στάση στα 60 μίλια/ώρα (96 km/h) σε 3,6 δευτερόλεπτα. Ο ταχύτερος χρόνος δεν οφείλεται μόνο στο νέο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και στις νέες ρυθμίσεις στο πλαίσιο. Η Caterham εξοπλίζει τώρα το roadster με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ από τη Bilstein και ελαστικά ZZR Extreme της Avon, αν και αυτά είναι προαιρετικά στις ζάντες Black Apollo των 13 ιντσών. Το πλαίσιο διατίθεται σε σασί Standard και Large.

Εμφανισιακά, το Caterham Seven 420 Cup φορά ειδικά γραφικά, αγωνιστική μύτη, διαφορετικά καθίσματα, τιμόνι τυλιγμένο με σουέντ δέρμα, rollbar, συνθετικό παρμπρίζ και ταμπλό από σατέν και carbon από το 620.

Το Caterham Seven 420 CUP θα κάνει ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed τον ερχόμενο Ιούνιο και η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023.