To Citroen 19_9 Concept έχει σούπερ αυτονομία


Η γαλλική εταιρία παρουσιάζει ένα ακόμη concept car που πέρα από την σχεδίαση προβάλλει την πολύ μεγάλη αυτονομία του στα 800 km.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2019

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του γαλλικού σήματος η Citroen παρουσιάζει το όραμα της για το μέλλον. Ένα πλήρως ηλεκτρικό concept με φουτουριστική σχεδίαση, μεγάλους τροχούς που προεξέχουν από το αμάξωμα, πόρτες που ανοίγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση εν απουσία της μεσαίας κολόνας, ειδικά λάστιχα της Goodyear με live πληροφόρηση για τις συνθήκες του οδοστρώματος κ.α.

To μήκος του αυτόνομου concept φτάνει τα 4,655 m, το πλάτος τα 2,24 m και το ύψος τα 1,6 m όταν το μεταξόνιο είναι όσο μίας BMW X7! Μιλάμε για ένα SUV με στιλ crossover και τους χώρους ενός MPV στο μινιμάλ και high-tech εσωτερικό με τα πολύ λεπτά καθίσματα και το μικρό βολάν.

To σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολική ισχύος 340 kW και ροπής 800 Nm που τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρία 100 kWh. Σχετικά με τις επιδόσεις το 19_19 Concept χρειάζεται 5 sec για τα πρώτα 100 km/h με τελική περιορισμένη στα 200 km/h. Την άνεση φροντίζει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushion.

Η αυτονομία του φτάνει τα 800 km όταν η τεχνολογία σούπερ ταχυφόρτισης διασφαλίζει 600 km σε μόλις 20 min στην πρίζα. Φυσικά το concept της γαλλικής εταιρίας φορτίζει και επαγωγικά όταν βρεθεί πάνω από ασύρματη βάση. Το 19_19 Concept θα παρουσιαστεί στις 16 Μαΐου στο VivaTech στο Παρίσι.