Το Citroen C3 Aircross γίνεται 7θέσιο και αποκτά ηλεκτρική έκδοση


Το B-SUV της γαλλικής φίρμας «μεγαλώνει», αποκτώντας τρίτη σειρά καθισμάτων, ενώ θα είναι διαθέσιμο και ως ηλεκτρικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 18/10/2023

Στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου ηλεκτρικού Citroen e-C3, που έγινε στο Παρίσι το μεσημέρι της Τρίτης (17/10) παρουσία του Car and Driver, προβλήθηκε ένα video μέσω του οποίου η γαλλική φίρμα προανήγγειλε την έλευση ενός νέου μοντέλου.

Το sneak preview έκανε λόγο για ένα 7θέσιο SUV, το οποίο θα ανήκει στο B-Segment, χωρίς να γίνεται αναφορά στο όνομά του. Το μόνο που ήταν εμφανές από το video ήταν η διάταξη 2-3-2 των καθισμάτων του.

Ωστόσο, μετά το τέλος της παρουσίασης, οι υπεύθυνοι της γαλλικής φίρμας αποκάλυψαν την ταυτότητα του SUV: Πρόκειται για το νέο C3 Aircross, το οποίο στη 2η γενιά του θα «μεγαλώσει», αποκτώντας 7θέσια καμπίνα και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Πάντως, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του νέου C3, δεν αναμένεται το C3 Aircross να καταστεί αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά το πιο πιθανό είναι να διατίθεται και με θερμικούς κινητήρες. Αυτό ισχύει ήδη και για την 4η γενιά του supermini, παρόλο που η προ ολίγων ωρών παρουσίαση επικεντρώθηκε στην πρώτη αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση (e-C3) και δεν δόθηκαν στοιχεία για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με τους οποίους θα κυκλοφορήσει.

Ο CEO της Citroen, Thierry Koskas, επιβεβαίωσε ότι το νέο C3 Aircross θα παραμείνει στην κατηγορία των B-SUV και το πιο πιθανό είναι να «πατήσει» στη νέα πλατφόρμα Smart Car Platform στην οποία βασίζεται και το νέο e-C3.

Άλλωστε, όπως τόνισε η επικεφαλής προϊόντων & στρατηγικής της Citroën, Laurence Hansen, η συγκεκριμένα πλατφόρμα «παρόλο που σχεδιάστηκε εξαρχής με δυνατότητες για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να φιλοξενεί και κινητήρες εσωτερικής καύσεως, αλλά και να υποστηρίζει μεγαλύτερα και μικρότερα οχήματα. συμπεριλαμβανομένων των SUV».