To Dacia Bigster μεταμορφώνεται σε ένα εκθαμβωτικό pickup!


To Dacia Bigster θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία η ρουμανική φίρμα πρόκειται να χτίσει το νέο της SUV, ωστόσο, κανείς δεν θα έλεγε όχι στη δημιουργία ενός σκληροτράχηλου pickup με την ίδια ακριβώς σχεδιαστική συνταγή.

  • 22/1/2021

Αν κάποιος κοιτά με καχυποψία την πορεία της Dacia τα τελευταία χρόνια και δεν έχει πειστεί ακόμα για τις προοπτικές της ρουμανικής φίρμας που ως γνωστόν βρίσκεται υπό τη σκέπη της Renault, τότε ίσως θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στο πρωτότυπο Bigster ή αν προτιμάτε σε ένα full size SUV που τα επόμενα χρόνια πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Ο μεγάλος αδερφός του μέχρι σήμερα γνωστούDuster εντυπωσίασε με το παρουσιαστικό του φίλους και εχθρούς, κάνοντας πολλούς να οραματίζονται την pickup εκδοχή του αυτοκινήτου.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο γαλλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίων και ειδικότερα η Renault έχει επιχειρήσει στο παρελθόν να δραστηριοποιηθεί στην εν λόγω κατηγορία με το άγνωστο σε εμάς Alaskan, οι πιθανότητες η Dacia να αποκτήσει το δικό της pickup αξιοποιώντας το σχεδιαστικό DNA του Bigster δεν είναι αμελητέες.

Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν απόλυτα συμβατό τόσο με τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του πολλά υποσχόμενου SUV όσο και με το προφίλ της ίδιας της ρουμανικής φίρμας, η οποία διακρίνεται περισσότερο για την αξιοπιστία και το υψηλό valuefor money των προτάσεών της και λιγότερο για τις high end κατασκευές της.

Αντίστοιχες σκέψεις και προσπάθειες έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στην περίπτωση του Duster, με την Dacia ωστόσο να μην το τολμά και να αρκείται στην αμιγώς επιβατική έκδοση του αυτοκινήτου.

Μένει, λοιπόν, να αποδειχθεί αν και αυτή τη φορά η ρουμανική φίρμα θα κλείσει και πάλι την «πόρτα» στην pickup εκδοχή του πολυαναμενόμενου Bigster.