Το νέο SUV της Dacia κλέβει την παράσταση


Το Dacia Bigster αποτελεί το νέο στοίχημα της ρουμανικής φίρμας στην κατηγορία των SUV, κλέβοντας την παράσταση με τον δυναμικό σχεδιασμό του και τις επιβλητικές διαστάσεις του.

  • 14/1/2021

Ονομάζεται Bigster, αποτελώντας τον μεγάλο αδερφό του μέχρι σήμερα γνωστού Duster. Σωστά καταλάβατε. Πρόκειται για το νέο SUV της Dacia με το οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει και την κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων οχημάτων ελευθέρουχρόνου.

Με μήκος 4,6 μέτρα, το Bigster είναι 28 εκατοστά μεγαλύτερο από το Duster αποτελώντας μια πρόταση ικανή να κάνει τη διαφορά για έναν κατασκευαστή που ούτως ή άλλως έχει αποκτήσει μια σπάνια ειδίκευση στην κατηγορία των σκληροτράχηλων SUV.

O εντυπωσιακόςσχεδιασμός των μεταλλικών επιφανειών του αμαξώματος αποτελεί ένα από τα προτερήματα του πρωτότυπου SUV της Dacia όχι όμως και ο μοναδικός, καθώς με αφετηρία την πλατφόρμα CMF-B, θα διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα εκδόσεων βενζίνης, LPG/CNG και plug-in hybrid.

Σε συνεργασία και με τη Lada, η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο Renault, η Dacia πρόκειται να λανσάρει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια επτά νέα μοντέλα, τα οποία θα διατηρήσουν τον γνώριμο προσανατολισμό των δύο κατασκευαστών συνδυάζοντας το χαμηλό κόστος, την αξιοπιστία και την εμβληματική αντοχή στον χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault 5

Sold out για το Opel Mokka-e