Το εξωπραγματικό ποσό που θα πουληθεί μια σπάνια McLaren F1


Σε δημοπρασία και με αύξοντα αριθμό «029» μια άψογα συντηρημένη McLaren F1 του 1990 και με μόλις 387 χιλιόμετρα στο κοντέρ, αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη ο οποίος θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

  • 16/6/2021

Η McLaren F1 είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό supercar της δεκαετίας του 1990. Θα βγεί στο «σφυρί» τον προσεχή Αύγουστο με μόλις 387 χιλιόμετρα στο οδόμετρο στη δημοπρασία Gooding and Company's Pebble Beach. Σύμφωνα με την εκτίμηση του πωλητή, θα κοστίζει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 12,4 εκατομμύρια ευρώ)! Μπορεί το ποσό να φαντάζει εξωπραγματικό, ωστόσο για τους συλλέκτες προκειμένου να δώσουν το κάτι παραπάνω, θα εκτιμηθεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου «029» που υποδηλώνει πώς πρόκειται για την 25η McLaren F1 που παραδόθηκε σε πελάτη! Το αμάξωμα είναι στο χρώμα Creighton Brown, ενώ στο εσωτερικό, η ταπετσαρία είναι ένα μείγμα από ανοιχτόχρωμο και σκούρο καφέ δέρμα.

Ένας αγοραστής στην Ιαπωνία ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του, ο οποίος το συντηρούσε άψογα αλλά σπάνια το οδηγούσε. Στη συνέχεια, το η McLaren F1 αποκτήθηκε από έναν Αμερικανό που επίσης σπάνια το οδηγούσε.

Το να βλέπουμε μία McLaren F1 να πωλείται είναι αρκετά σπάνιο, αλλά συνοδεύεται από όλα τα αξεσουάρ, με αποτέλεσμα να είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Έχει όλες τις γνήσιες βαλίτσες για τις αποσκευές που χωράνε σε ένα πάνελ στο πλάι του αμαξώματος. Περιλαμβάνονται επίσης το σπάνιο ρολόι TAG Heuer και το σετ εργαλείων τιτανίου σε χρυσό χρώμα. Υπάρχει ένα κουτί εργαλείων FACOM με θέσεις για κάθε εργαλείο που είναι επίσης μέρος της δημοπρασίας. Ακόμα και τα αυθεντικά ελαστικά Goodyear Eagle F1 υπάρχουν ακόμα στους τροχούς.

Η McLaren F1 είναι ήδη ένα σπάνιο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιεί ένα μείγμα υλικών που εξακολουθούν να είναι εξωτικά σήμερα, όπως ανθρακονήματα, Kevlar, τιτάνιο και φύλλα χρυσού. «Φοράει» έναν V12 κινητήρα BMW 6,1 λίτρων που παράγει 618 ίππους και συνδυάζεται με ένα συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Σε ιδανικές συνθήκες πίστας η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 320 km/h.