Το ένα και μοναδικό Honda e για τον πρωταθλητή Max Verstappen


Το μικρό ηλεκτρικό της Honda «φούσκωσε», χαμήλωσε και ντύθηκε στα χρώματα της Red Bull, προς τιμήν του Ολλανδού πιλότου της Formula 1.

  • 26/1/2022

Το Old School Engineering που έχει έδρα το Treorchy της Ουαλίας είναι ένας οίκος που ασχολείται με τις ανακατασκευές κλασικών μοντέλων, με ειδίκευση σε μοντέλα της Jaguar και της Mini. Αυτή τη φορά οι μηχανικοί αποφάσισαν να «λοξοδρομήσουν» και να ασχοληθούν με το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο Honda e προχωρώντας σε μια ολική αναμόρφωση για να τιμήσουν τον πρωταθλητή της Formula 1 Max Verstappen.

Ως έμπνευση χρησιμοποίησαν τον χρωματισμό του μονοθεσίου της Red Bull τον οποίον "πάντρεψαν" με την επιβλητική όψη ενός touring αγωνιστικού. Carbon πρόσθετα τοποθετήθηκαν στους θόλους των τροχών για να έρθει η μυώδης εμφάνιση, προστέθηκαν νέες αγωνιστικές ζάντες, ενώ η ανάρτηση χαμήλωσε και σκλήρυνε ώστε το πισωκίνητο Honda να… μπαίνει αποτελεσματικά στις γωνίες. Στον μπροστινό προφυλακτήρα εμφανίστηκε μία νέα γρίλια στο κάτω μέρος, ενώ πίσω είναι η επιβλητική τόσο η παρουσία του διαχύτη όσο και η τύπου rally αεροτομή που αποτελεί προέκταση της οροφής.

Στον ηλεκτρικινητήρα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό αν το μοντέλο αφορά την έκδοση με τα 100kW ή τα 113kW. Αυτό σημαίνει ότι το Honda e μπορεί να επιταχύνει στην καλύτερη περίπτωση τα 0-100 km/h σε περίπου σε 8.5 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 145 km/h. Θυμίζουμε πως η τιμή του Honda e στην Ελλάδα είναι στις 38.740€.