Polestar 3: Born in the USA!


Η κατασκευή του Polestar 3, του ηλεκτρικού SUV επιδόσεων, όπως το αποκαλεί η εταιρεία, θα γίνεται στις ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της Volvo και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

  • 17/6/2021

Η Polestar ανακοίνωσε πως το Polestar 3, το ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, όπως το αποκαλεί, θα κατασκευάζεται μαζί με κάποια καινούργια μοντέλα της Volvo στις εγκαταστάσεις της στο Ridgevill της Νότια Καρολίνας των ΗΠΑ.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως η κίνησή της αυτή θα μεταμορφώσει την Polestar σε ένα πραγματικό διεθνή κατασκευαστή αυτοκινήτων και θα   βρεθεί πιο κοντά στις κυριότερες αγορές των ηλεκτρικών οχημάτων που είναι η Αμερική και η Κίνα, χωρίς βέβαια αυτό να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις στην Ευρώπη.

Το αφεντικό της Polestar, Thomas Ingenlath, δήλωσε περήφανος που το πρώτο SUV της εταιρείας θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ. «Από εδώ και στο εξής η Αμερική δεν θα θεωρείται χώρα εξαγωγής μοντέλων, αλλά η βάση μας, το σπίτι μας», δήλωσε. Έτσι κι αλλιώς, οι ΗΠΑ διανύουν μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης.

Το πλάνο είναι να δημιουργηθούν 25 μονάδες της εταιρείας μέσα στο 2021 στη χώρα. Οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν test drives, δωρεάν μεταφορές και προμήθεια προϊόντων σε εκείνους που περιμένουν να ανοίξει ένας χώρος Polestar.

Οι εγκαταστάσεις της Volvo στο Ridgeville άνοιξαν το 2018. Με την κατασκευή του Polestar 3 εκεί, θα μειωθεί ο χρόνος παράδοσης των αυτοκινήτων, αλλά θα υπάρχει και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αφού μειώνονται σημαντικά και οι μεταφορές μέσω πλοίων.

Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι θα ρίξει και τη τιμή του αυτοκινήτου, κάνοντάς το ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Η παραγωγή του Polestar 3 αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.