Τo επανασχεδιασμένο SEAT Ateca (Video)


Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να παρουσιαστεί το ανανεωμένο Ateca το οποίο θα έχει αλλαγές για να ταιριάζει με τη σύγχρονη αισθητική της ισπανικής εταιρείας.

  • 8/6/2020

Το Ateca πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 και ήταν το πρώτο SUV όχημα της SEAT στην ιστορία της. Ήταν αυτό που ξεκίνησε την πρακτική δημιουργίας και άλλων αντίστοιχων μοντέλων, όπως και crossover. Οι αυξημένες πωλήσεις που είχε η ισπανική εταιρεία χάρη σε αυτά είχαν ως αποτέλεσμα κέρδη αλλά και την ίδρυση της Cupra ως αυτόνομης εταιρείας. 

Όπως έγινε γνωστό, στις 15 Ιουνίου αναμένεται να παρουσιαστεί το επανασχεδιασμένο Ateca. Η SEAT έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται το πίσω μέρος του οχήματος. Σε αυτό μπορούμε να δούμε τα νέα φωτιστικά σώματα, καθώς και την καινούργια γραμματοσειρά στο λογότυπο της ονομασίας του μοντέλου. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα και το εσωτερικό, όμως αυτές αναμένεται να είναι μικρής έκτασης. Επίσης, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με αλλαγές στους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται, αλλά σίγουρα θα είναι αυτοί που χρησιμοποιεί ο Όμιλος Volswagen στην κατηγορία. 

Πάντως, από την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώθηκε ότι θα διαθέτει αυξημένο επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης των επιβατών και των πεζών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «το ανανεωμένο μοντέλο θα διατηρεί τις κατασκευαστικές αξίες ενός SUV αλλά σε αυτές θα προστεθούν η πιο φρέσκια εμφάνιση που θα δημιουργεί εντονότερα συναισθήματα, τόσο χάρη στο αμάξωμά του όσο και με το εσωτερικό του». Παρακάτω μπορούμε να δούμε το σύντομο βίντεο του επανασχεδιασμένου Ateca.