To επόμενο Audi RS θα είναι PHEV τεχνολογίας


Προσεχώς θα βλέπουμε πολλές σπορ εκδόσεις να εξηλεκτρίζονται με ήπια ή πιο «βαριά» υβριδικά συστήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/9/2019

Αν και η γερμανική εταιρία δεν έχει καν παρουσιάσει το facelift μοντέλο o διευθύνων σύμβουλος Oliver Hoffman δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκαλύψει πως η επόμενη γενιά του κορυφαίου RS4 θα έχει plug-in υβριδική τεχνολογία.

Όπως δήλωσε το βρετανικό Autocar, η στρατηγική εξηλεκτρισμού των σπορ εκδόσεων της Audi ξεκινά με τα νέα RS6 Avant και RS7 Sportback τα οποία για πρώτη φορά σε ένα RS εφοδιάζονται με mild hybrid σύστημα στα 48 V.

Η Audi Sport βρίσκεται σε οργασμό αυτή την περίοδο αφού μέχρι τα τέλη του χρόνου θα παρουσιαστούν το ανανεωμένο RS4 καθώς και το νέο RS Q3. Τα εν λόγω μοντέλα θα πλαισιώσουν τα TT RS, RS3, RS5, καθώς και τα RS6 και RS7 Sportback που αναφέραμε πριν. Επίσης, αναμένεται και ένα RS Q8, καθώς και μια εξηλεκτρισμένη εκδοχή του R8.

Το τωρινό RS4 εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V6 των 2,9 lt που αποδίδει 450 PS και έχει το 0-100 km/h σε 4,1 sec με τελική στα 280 km/h. Στο facelift μοντέλο δεν αναμένονται αλλαγές, αλλά στη νέα γενιά ενδεχομένως το ηλεκτρικό σύστημα με τον μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει επιπλέον boost ανεβάζοντας την ισχύ ακόμη περισσότερο.