Το Ford Mustang Mach-E έγινε...τραγούδι!


Οι μηχανικοί της Ford συνέθεσαν τους ήχους κίνησης του ηλεκτρικού Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας ως αναφορά. Να όμως που για πρώτη φορά γίνεται και το αντίστροφο.

  • 3/9/2020

Εμπνευσμένο από τον κλασικό κινηματογράφο επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ‘80, οι σχεδιαστές ήχου της Ford συνεργάστηκαν με το στούντιο Ozone Sound για τη δημιουργία ηλεκτρονικών ήχων που ακούγονται μέσα και έξω από το Mustang Mach-E ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Αυτό πυροδότησε το ενδιαφέρον του Matthew Dear, (ιδρυτικό μέλος της παγκοσμίου φήμης μουσικής εταιρείας  Ghostly International και δημιουργός του ύμνου "Hands Up for Detroit"), ο Dear χρησιμοποίησε μπήκε στο στούντιο, χρησιμοποίησε synth-heavy ήχους και δημιούργησε το τραγούδι «New Breed».

«Η ιδέα της ανάμιξης των ήχων από το Mustang Mach-E ήταν αμέσως ενδιαφέρουσα», είπε ο Dear. «Αλλά αφού έχω ακούσει και βιώσει τους ψηφιακούς ήχους πρόωσης που δημιούργησε η Ford, απλά υπνωτίστηκα. Οι ήχοι είναι πιο cool από ό, τι νόμιζα και όλοι οι θόρυβοι που κάνει το αυτοκίνητο έχουν μια αίσθηση μοντέρνας μουσικότητας. Η δημιουργία του «New Breed» ήταν μια νέα εμπειρία και νομίζω ότι το τραγούδι - όπως το αυτοκίνητο - μεταφέρει τους επιβάτες του σε ένα ταξίδι.

Το κομμάτι "New Breed" μεταδίδεται σε Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube και σε άλλες πλατφόρμες.

https://sym.ffm.to/themustangmachematthewdear