Το Ford Puma επιστρέφει ως crossover


Με τη μορφή ενός crossover πόλης επιστρέφει μέσα στο 2019 το Ford Puma, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της μπλε οβάλ φίρμας στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/4/2019

Ένα αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών crossover θα προσθέσει στην γκάμα της η Ford τους προσεχείς μήνες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να εξαργυρώσει τη δημοφιλία της εν λόγω κατηγορίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Ford Puma, περί αυτού ο λόγος, θα βασίζεται στο δάπεδο του ήδη γνωστού Fiesta, γεφυρώνοντας το χάσμα που υπήρχε μέχρι σήμερα ανάμεσα στο EcoSport και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Kuga.

To Puma θα διακρίνεται για τα δυναμικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του και τον οδηγοκεντρικό προσανατολισμό του, διαθέτοντας ωστόσο τους απαραίτητους χώρους ώστε να υποστηρίξει τον... εκδρομικό χαρακτήρα του.

Για την ακρίβεια, το νέο crossover της Ford θα διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, ο όγκος του οποίου θα ξεκινά από το εντυπωσιακό νούμερο των 456 λίτρων.

Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά τη νέα πρόταση της Ford μοναδική είναι το νέο ήπιο υβριδικό (Mild Hybrid) κινητήριο σύνολο που πρόκειται να φιλοξενήσει κάτω από το καπό της.

Το τελευταίο θα αποδίδει έως και 155 ίππους έχοντας ως αφετηρία τον τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα του 1,0 λίτρου και τη γεννήτρια/μίζα, η οποία και θα ενισχύει το έργο του υπερτροφοδοτούμενου συνόλου αντλώντας ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των 48V.

Το νέο Ford Puma θα παράγεται στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η μπλε οβάλ φίρμα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και η διάθεση του στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς.