Το φθινόπωρο η παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου Hummer


Από την GMC ανακοινώθηκε ότι το πρωτότυπο του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Hummer θα παρουσιαστεί εντός του φθινοπώρου, μέσω διαδικτύου, και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει έναν χρόνο αργότερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/7/2020

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα αστείο ή ένα παράδοξο, όμως δεν είναι. Αυτό που ήταν μια αντιπροσωπευτική δημιουργία «αυτοκινητικής υπερβολής» και αποτέλεσε αντικείμενο επίδειξης, πλέον θα θεωρείται ως ένα όχημα που θα προστατεύει το περιβάλλον (sic) και θα έχει επιδόσεις ενός supercar. Οι άνθρωποι της GMC συνεχίζουν τη διαδικασία εξέλιξης του νέου μοντέλου και –όπως ανακοινώθηκε– θα παρουσιάσουν επίσημα το πρωτότυπό του εντός του φθινοπώρου, χωρίς όμως να ορίσουν ακριβή ημερομηνία. Η κυρία Mary Teresa Barra, Διευθύνουσα Σύμβουλος της General Motors, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της τόνισε ότι η παρουσίαση θα γίνει μέσω διαδικτύου και θα χρησιμοποιηθούν οι σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας, όπως ολογράμματα ή συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, για να είναι πιο ενδιαφέρουσα η διαδικασία. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το ηλεκτροκίνητο Hummer θα αρχίσει να κατασκευάζεται έναν χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2021. Θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες και η μέγιστη συνδυαστική ισχύς τους θα φτάνει τους 1.013 PS. Οι μπαταρίες του θα είναι τεχνολογίας Ultium, την οποία έχουν εξελίξει στην GM, θα είναι από 50 kWh έως 200 kWh και έχουν δυνατότητα φόρτισης σε δίκτυο 800 V και ισχύ φόρτισης μέχρι και 350 kW.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το αυτοκίνητο θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και θα επιταχύνεται από τα 0-97 km/h (0-60 mph) σε περίπου 3,0 δευτερόλεπτα. Στο παρακάτω, σύντομο σε διάρκεια βίντεο μπορούμε να δούμε στιγμιότυπα με τη διαδικασία δημιουργίας του πρωτότυπου Hummer EV, ενώ τον ρόλο του αφηγητή σε αυτό έχει αναλάβει ο LeBron James, ο γνωστός παίκτης του NBA στην ομάδα των Los Angeles Lakers.