Το G-NIVA είναι η Mercedes G-Class του φτωχού


Δύο εμβληματικά offroaders, το Lada Niva και η Mercedes G-Class «παντρεύονται» για τη δημιουργία ενός τετράτροχου ικανού να συνδυάσει τα καλύτερα από δύο πολύ διαφορετικούς κόσμους.

  • 21/4/2020

Ένα εκτός δρόμου όχημα με την πολυτέλεια, την εξοπλιστική πληρότητα και το ανάστημα της Mercedes-Benz G-Class αλλά και με την ανθεκτικότητα, το προσιτό προφίλ και την αντοχή στον χρόνο του Lada Niva φαντάζει στους περισσότερους ανέφικτο, όχι όμως και για τον Ρώσο σχεδιαστή Aleksandr Isaev, o οποίος θέλησε να κάνει τα όνειρα των φίλων της εκτός δρόμου κίνησης πραγματικότητα.

Με τις αναλογίες του αειθαλούς Lada Niva αλλά και τις εξίσου εμφανείς σχεδιαστικές επιρροές της Mercedes-Benz G-Class, το σχεδιαστικό πρωτότυπο G-NIVA ισορροπεί με απόλυτη επιτυχία ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες μιας κατηγορίας η οποία με αργό αλλά σταθερό ρυθμό περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και για το εσωτερικό, το οποίο ενσωματώνει τα απαραίτητα εξοπλιστικά καλούδια της ψηφιακής εποχής στην οποία ζούμε διατηρώντας παρόλα αυτά χαρακτηριστικά που μαρτυρούν την μακρά και επιτυχημένη πορεία των δύο αυτοκινήτων τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τις τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί στις γραμμές παραγωγής δίνοντας συνέχεια στον θρύλο που ονομάζεται Lada Niva, η διάθεση του οποίο στις αγορές τις Δυτικής Ευρώπης έχει τερματιστεί.

Άλλωστε αυτή δεν είναι οι πρώτη φορά που οι ανά τον κόσμο σχεδιαστές οραματίζοντας την επόμενη ημέρα του εμβληματικού offroader, χαρίζοντας σε όλους μας την ελπίδα ότι το Lada Niva μπορεί να επιστρέψει δριμύτερο. 

Διαβάστε επίσης:

H Audi οραματίζεται ένα pickup;