Tο Geely Icon είναι ένα SUV με παγκόσμιες φιλοδοξίες


Η κινεζική Geely παρουσίασε και επίσημα ένα νέο κόμπακτ SUV, το οποίο θα διατεθεί παγκοσμίως σε επιλεγμένες αγορές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/11/2019

Πίσω από το όνομα της Geely υπάρχει ένας κολοσσός που μεταξύ άλλων έχει στην φαρέτρα του τρανταχτά ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Volvo και η Lotus. Ως μάρκα Geely πρωταγωνιστεί στην κινεζική αγορά και έχω λανσάρει ήδη κάποια μοντέλα σε αγορές κυρίως της Βόρειας Ευρώπης.

Πρόσφατα έγινε και η παρουσίαση του Icon σε κινεζικά μέσα και στο πλαίσιο ενός σχεδιαστικού σεμιναρίου στην Nanjing. Πρόκειται για ένα SUV με αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν ένα ελκυστικό χαρακτήρα. Μάλιστα το όλο στιλ και με το ελαφρύ χαμήλωμα της οροφής από τα πλάγια θυμίζουν και κάτι από Volvo XC40.

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.350 mm, το πλάτος στα 1.810 mm και το ύψος στα 1.615 mm. Το μεταξόνιο των 2.640 mm εγγυάται καλούς χώρους για τους επιβάτες που έχουν στην διάθεσή τους όλα τα κομφόρ. Το ταμπλό πράγματι με τις δύο ορθογώνιες οθόνες δείχνει κομψό και όμορφο.

Η εταιρία δεν δίνει και πολλά στοιχεία λέγοντας πως η βασική έκδοση έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα του 1,5 lt, προφανώς προέλευσης Volvo. Από εκεί και πέρα η Geely λέει πως το Icon είναι ακόμη στην αρχή και πως θα απασχολήσει την παγκόσμια αγορά δημιουργώντας μία νέα γενιά έξυπνης κινητικότητας για μια νέα γενιά χρηστών που θέλουν να διαφέρουν και να απολαμβάνουν high-tech προϊόντα.