Το Giugiaro Vision 2030, παρολίγον στη... Γενεύη (video)


Ο Giorgetto Giugiaro και ο γιος του Fabrizio σχεδίασαν το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Vision 2030 το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στη Γενεύη και το οποίο προορίζεται για υποψήφιους πελάτες στη Σαουδική Αραβία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/2/2020

Ο μοναδικός Giorgetto Giugiaro, από το 2015 έχει συστήσει μαζί με τον γιο του Fabrizio την «GFG Style», μια εταιρεία που έχει ως στόχο να δημιουργεί απαράμιλλου στυλ και ομορφιάς αυτοκίνητα και βιομηχανικά αντικείμενα. Οι δυο τους, τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσίασαν το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Vision 2030 το οποίο πρόκειται να επιδείξουν και στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, με αυτό ο Giugiaro δείχνει το όραμά του για ένα ηλεκτροκίνητο Grand Tourer όχημα το οποίο να μπορεί να κινείται και εκτός δρόμου και συγκεκριμένα σε άμμο, στις θίνες της Σαουδικής Αραβίας. Το αυτοκίνητο με ανθρακονημάτινο αμάξωμα και αλουμινένιο κλωβό θα έχει αυτονομία 365 km, 0-100 km/h σε 3,5 sec και τελική ταχύτητα 200 km/h ανεξαρτήτως εδάφους. Επίσης, ο Giugiaro θα παρουσιάσει και ακόμα ένα πρωτότυπο sports car για το οποίο δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες.