Το Honda Integra κυκλοφόρησε στην Κίνα


Οι οπαδοί του Integra περίμεναν να έρθει πρώτα με τα σήματα της Acura, αλλά η Honda έκανε την έκπληξη και το κυκλοφόρησε πρώτη με το δικό της σήμα στην αγορά της Κίνας.

  • 1/10/2021

Τον περασμένο Αύγουστο η Acura ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του ονόματος Integra και όλοι περίμεναν με ανυπομονησία το νέο ιαπωνικό μοντέλο, αλλά η μητρική Hondaείναι η πρώτη που αναβιώνει το εμβληματικό αυτό όνομα σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Στην ουσία το νέο Honda Integra που κατασκευάστηκε για την κινέζικη αγορά είναι ένα compact sedan με σπορ καταβολές και εμφάνιση που δημιουργήθηκε στη βάση από το Civic 11ης γενιάς.

Είναι τέκνο της συνεργασίας της Guangqi με τη Honda  στην Κίνα και ως εκ τούτου, το Integra θα συναρμολογείται στο Guangzhou της Κίνας, ενώ το Civic στο οποίο βασίζεται, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Wuhan που ανήκει στην κοινοπραξία των Dongfeng -Honda. Τα δύο μοντέλα είναι σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπα, αλλά το νέο Integra που θα έρθει και με το σήμα της Acura φαίνεται να διαφοροποιείται ελαφρώς χάρη στους λεπτότερους προβολείς LED που πλαισιώνονται από την μεγαλύτερη μάσκα με το ξεχωριστό μοτίβο κηρήθρας.

Οι αλλαγές συνεχίζονται στο πίσω μέρος όπου τα πίσω φώτα LED υιοθετούν μια πιο αιχμηρή εμφάνιση και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στην πίσω πόρτα. Οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης και η ανεπαίσθητη αεροτομή στην πόρτα του πορτμπαγκάζ τονίζουν τη νεανική εμφάνιση του Honda Integra, όπως και ο ψεύτικος διαχύτης στο κάτω μέρος που ενσωματώνει το φως ομίχλης. Φρέσκα χρώματα όπως το Emerald Blue και το Fiery Yellow που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το κάνουν να ξεχωρίζει από το κανονικό Civic, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου μεγέθους έως 18 ιντσών.

Δεν υπάρχουν εικόνες του εσωτερικού αυτή τη στιγμή, αλλά περιμένουμε ότι η καμπίνα θα μεταφερθεί αυτούσια από το Civic. Οι κινητήρες είναι επίσης ένα μυστήριο προς το παρόν, αν και το διακριτικό "240 Turbo" στην πόρτα του πορτμπαγκάζ μαρτυρά ίσως ότι το αυτοκίνητο έχει ροπή 240 Nm, αυτό είναι ακριβώς το νούμερο που αναφέρεται στον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων στο Civic με απόδοση 180 ίππων και κιβώτιο CVT.

Η Honda θα έχει διαθέσιμο το νέο Integra πριν από το τέλος του έτους, με τις τιμές του να ανακοινώνονται σε δεύτερο χρόνο. Όσο για το Acura Integra, αυτό πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα μέσα στο 2022.