Το Honda SUV e είναι το ηλεκτρικό μέλλον του HR-V


Η Honda παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το SUV e:, ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο το οποίο βασίζεται στο νέο HR-V.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/4/2021

Το νέο πρωτότυπο SUV e: της Honda παρουσιάστηκε στην κινεζική μεγαλούπολη για να καταδείξει τη μορφή που θα έχει το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο προορίζεται για την εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει εκεί δέκα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα ως το 2025, τα οποία θα κατασκευάζονται από τις συνεργατικές εταιρείες που έχει συστήσει η Honda στην Κίνα.

Το πρωτότυπο SUV e: έχει το αμάξωμα του καινούργιου HR-V κάτι που μας κάνει να θεωρούμε ότι θα πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή τού νέου μοντέλου, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Βεβαίως, το αμάξωμα του πρωτότυπου έχει κάποιες διαφοροποιήσεις, συγκριτικά. Για παράδειγμα, η διαφορετική διαμόρφωση της μάσκας και των εμπρός φώτων, οι λεπτοί εξωτερικοί καθρέφτες ή τα ενσωματωμένα στο αμάξωμα εξωτερικά χερούλια των θυρών.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες που να αφορούν στις μπαταρίες ή στην απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του.

Πάντως, θεωρείται ότι το νέο μοντέλο θα είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά και οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν από την άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.