Το Hongqi H9 είναι η Maybach της Κίνας!


To H9 με το επιμηκυμένο μεταξόνιο είναι η καινούργια έκφραση της κινέζικης αυτοκινητικής πολυτέλειας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Newspress
  • 30/9/2020

H Hongqi, η εταιρεία που κατασκευάζει τις κινέζικες προεδρικές λιμουζίνες, θέλει να καθιερωθεί στην πολυτελή κατηγορία και έτσι εξελίσσει και παρουσιάζει καινούργια, πιο σύγχρονα και πιο ελκυστικά μοντέλα. Σαν το H9 για παράδειγμα που απέκτησε και μια επιμηκυμένη έκδοση την H9 η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στην Auto China στο Πεκίνο.

Το Hongqi H9 είναι 20 cm μεγαλύτερο από την κανονική έκδοση του μοντέλου, με αποτέλεσμα το μήκος του να έχει φτάσει τα 5,34 m. Εντυπωσιακό νούμερο αλλά σε σχέση με μια Mercedes Maybach, την οποία οι Κινέζοι έχουν ως πρότυπο, υπολείπεται κατά 10 cm.

Τα επιπλέον 20 cm πάντως, όπως είθισται στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν χρησιμοποιηθεί για την άνεση των δύο που κάθονται πίσω στα ξεχωριστά καθίσματα τύπου Captains. Που μπορούν να θέλουν να πίνουν κάτι, όχι λιγότερο από σαμπάνια πάντως, μιας και υπάρχει και ενσωματωμένο μπαρ.

Βέβαια ο συνδυασμός των μπεζ επενδύσεων με τις κόκκινες λεπτομέρειες είναι υπερβολικός, αλλά ίσως είναι προκειμένου οι εντυπώσεις όσων το είδαν στην έκθεση να είναι ακόμα πιο έντονες. Περίεργη είναι πάντως και η διχρωμία τους αμαξώματος, καθώς το λευκό δεν περιορίζεται στη οροφή αλλά ξεκινά κάτω από τη γραμμή των παραθύρων.

To Hongqi H9 κινείται από έναν V6 με 3.000 cc και μηχανικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος αποδίδει 290 PS και 400 Nm. Η στάνταρ έκδοση πάντως έχει και ένα βασικό σύνολο 2.000 cc.

Ακολουθείστε το www.caranddriver.gr στο News Google για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν