Το Hummer επιστρέφει και είναι ηλεκτροκίνητο


Το θρυλικό Hummer φαίνεται πως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, καθώς τα σενάρια που το θέλουν να επιστρέφει στην παραγωγή και μάλιστα ως ηλεκτροκίνητο SUV πυκνώνουν επικίνδυνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/10/2019

Πολύ σκληρό για να πεθάνει αποδεικνύεται το Hummer της GM καθώς οι τελευταίες πληροφορίες το θέλουν να επιστρέφει και μάλιστα σύντομα στη γραμμή παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, η General Motors εξελίσσει ένα ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο για την ώρα φέρει την κωδική ονομασία BT1 και πρόκειται να βρεθεί στις προθήκες του αμερικανικού κολοσσού  το 2023.

Για τις ανάγκες εξέλιξης του ηλεκτροκίνητου SUV η GM θα κληθεί να δαπανήσει το πόσο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων , ποσό που περιλαμβάνει και το κόστος εκσυγχρονισμού της μονάδας παραγωγής που διαθέτει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στο Detroit και στο παρελθόν κατασκεύαζε το Hummer.

Παράλληλα, η GM προσανατολίζεται στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κάτι που θα της κοστίσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολαρίων.

Συνολικά η επένδυση του αμερικανικού ομίλου στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρο τον πλανήτη θα περάσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς μέχρι και το 2023 σχεδιάζει να περάσει στη γραμμή παραγωγής  περισσότερα από 20 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα.