Το Hyundai i10 πέρασε «αέρα» από τον «τάρανδο» (Video)


Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις του Hyundai i10 στην περίφημη δοκιμασία αποφυγής ταράνδου αποδεικνύοντας στην πράξη την απόλυτη ισορροπία του πλαισίου του.

  • 8/10/2020

Στις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς συγκαταλέγεται το νέο Hyundai i10, γεγονός που έρχονται να πιστοποιήσουν οι εξαιρετικές επιδόσεις του στη δοκιμασία της αποφυγής ταράνδου.

Το κορεατικό αυτοκίνητο πόλης υποβλήθηκε στο περίφημο Elk Test και ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι οι αστικές διαστάσεις και προδιαγραφές του θα μετριάσουν τις επιδόσεις του, το νέο Hyundai i10 απέδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία στις πλέον απαιτητικές δοκιμασίες.

Ειδικότερα, το Hyundai i10 όχι μόνο κατάφερε να περάσει το τεστ με την ταχύτητα των 72 χλμ./ώρα αλλά ακόμα και στα 80 χλμ./ώρα παρέμεινε απόλυτα προβλέψιμο, διατηρώντας την ακλόνητη ισορροπία του πλαισίου του.

Οι περιορισμένες κλίσεις που εμφανίζει το αμάξωμά του υπό πίεση, η καίρια και αποτελεσματική παρέμβαση του ESP, καθώς και οι ομαλές αντιδράσεις τόσο του μπροστινού όσο και του πίσω άξονα, χάρισαν στο μικρό Hyundai μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Να σημειώσουμε ότι στη δοκιμασία έλαβε μέρος η ατμοσφαιρικήέκδοση του αυτοκινήτου, η οποία μάλιστα δεν έφερε κάποιον πρόσθετο εξοπλισμό.

Στη χώρα μας το Hyundai i10 διατίθεται έναντι 11.340 ευρώ ενώ την εμπορική πορεία τους στην ελληνική αγορά έχουν ξεκινήσει και οι δυναμικότερες εκδόσεις N Line.

Διαβάτε εδώ τη δοκιμή του Hyundai i10 από το CarAndDriver.Gr