Το Hyundai Tarlac είναι ένα pickup που λατρεύει τα δύσκολα


Η Hyundai φιλοδοξεί να προσθέσει στην γκάμα της ένα σκληροτράχηλο pickup με σκοπό να κοιτάξει στα μάτια προτάσεις όπως το Toyota Hilux και το Ford Ranger.

  • 29/4/2020

Πριν από λίγες ημέρες μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του υπό εξέλιξη Hyundai Santa Cruz έριχνε φως στις σχεδιαστικές προδιαγραφές ενός σύγχρονου pickup –truck στη γλώσσα των Αμερικανών- που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εναλλακτική των γλυκανάλατων SUV που έχουν κατακλείσει τις αγορές του πλανήτη χωρίς τις περισσότερες φορές να πραγματοποιούν όσα ο περιπετειώδης χαρακτήρας τους υπόσχεται.

Βέβαια το εντυπωσιακό Hyundai Santa Cruze δεν θα αποτελέσει το μοναδικό pickup των Κορεατών, οι οποίο έχουν βαλθεί να δώσουν ένα τέλος στην κυριαρχία του Ford Ranger και του Toyota Hilux.

To σκληροτράχηλο Hyundai Tarlac, λοιπόν, θα αποτελέσει ένα pickup με την παραδοσιακή έννοια του όρου που χαρακτηρίζει όλα εκείνα τα τετράτροχα που πέρα από τον μικρότερο ή μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης διαθέτουν και εκτεταμένες εκτός δρόμους ικανότητές τους, αξιοποιώντας πρωτίστως τα συστήματα τετρακίνησης με τα οποία συνήθως εξοπλίζονται και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το Hyundai Tarlac δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση διαθέτοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, χωρίς παρόλα αυτά να κάνει εκπτώσεις στις βασικές ανέσεις και στον απαραίτητο, στις ημέρες μας, εξοπλισμό ασφαλείας.   

Η ψηφιακή αποτύπωση του Hyundai Tarlac, υποδηλώνει ότι το κορεατικό pickup θα βασιστεί σε ένα πλαίσιο «σκάλας» ακολουθώντας το παράδειγμα των ανταγωνιστών του και διαλέγοντας έναν διαφορετικό δρόμο από το πολυαναμενόμενο Santa Cruz το οποίο έχει «χτιστεί» πάνω στο αυτοφερόμενο πλαίσιο του Sant Fe.

Αν και εφόσον, λοιπόν, το Tarlac φτάσει έως και τη γραμμή παραγωγής θα είναι αυτό που θα αποτελέσει τον διάδοχο του Pony, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα της Hyundai που γνώρισε η ελληνική αγορά πίσω τη δεκαετία του 1970.

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο διπλοκάμπινο της Hyundai ρίχνει στα σχοινιά τα SUV  

H Audi οραματίζεται ένα pickup;