Το ηλεκτρικό Aiways U6 ολοκληρώνει τις τελευταίες εντατικές δοκιμές στον πάγο!


Η Aiways ολοκληρώνει τρεις μήνες εξαντλητικών χειμερινών δοκιμών για να τελειοποιήσει το νέο U6 SUV στο Heihe στην περιοχή του Heilongjiang με ένα σύνολο 15.000 χιλιομέτρων με ηλεκτρική κίνηση σε θερμοκρασίες κάτω από τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.

  • 31/3/2022

Η Aiwaysολοκλήρωσε τρεις μήνες εξαντλητικών χειμερινών δοκιμών στο νέο μοντέλο της, το U6 της κατηγορίας των SUV-Coupé. Η ολοκληρωμένη δοκιμή μηχανικής εξέτασε την απόδοση του ηλεκτρικού οχήματος σε ακραίο κρύο, και στοιχείων όπως τον έλεγχο της ισχύος, του συστήματος διεύθυνσης, πέδησης, ανάρτησης και ηλεκτρικών συστημάτων, αλλά και οδήγηση αντοχής 15.000 χιλιομέτρων σε θερμοκρασίες κάτω από μείον 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο Heihe, στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang της Κίνας, περιοχή που προσέφερε μια σειρά από απαιτητικούς δρόμους και ακραίες καιρικές συνθήκες χειμώνα. Βασισμένη κοντά στους πρόποδες των βουνών Lesser Khingan, αυτή η τοποθεσία παρείχε πρόσβαση στους μηχανικούς της Aiways σε στροφές αλπικές διαδρομές, γρήγορες ευθείες και οδήγηση στην πόλη για να βάλουν το U6 SUV σε πραγματικές εμπειρίες οδήγησης στις πιο έντονες συνθήκες.

Η αξιοπιστία είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την απόδοση του ηλεκτρικού οχήματος σε κρύες συνθήκες και κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, το Aiways U6 SUV-Coupé αφέθηκε για παρατεταμένες περιόδους σε ακραίο κρύο για να παρακολουθεί η ομάδα των μηχανικών τις δυνατότητές του σε ψυχρή εκκίνηση και φόρτιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Το όχημα χρησιμοποιεί Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας (BMS) με θερμικό έλεγχο για να προσφέρει βέλτιστη απόδοση μπαταρίας ακόμα και σε τέτοιες σκληρές χειμερινές συνθήκες. Ανακτά την θερμότητα από τον ηλεκτρικό κινητήρα για να ζεστάνει την καμπίνα, μειώνοντας την καταπόνηση της μπαταρίας και διατηρώντας την αυτονομία, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την άνεση των επιβατών.

Το ακραίο κρύο επηρεάζει πολλά περισσότερα από την απόδοση της μπαταρίας και οι μηχανικοί της Aiways έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ανθεκτικότητα των ηλεκτρικών κυκλωμάτων, των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, των φινιρισμάτων βαφής και των στεγανοποιήσεων των παραθύρων κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Το Aiways U6 είχε καλή απόδοση σε κάθε δοκιμή, πληρώντας τα αναμενόμενα υψηλά πρότυπα και εξασφαλίζοντας εξαιρετική αξιοπιστία του προϊόντος.

Η μειωμένη πρόσφυση από τον πάγο και το χιόνι υπογράμμισε τη σημασία των συστημάτων ελέγχου και ευστάθειας του οχήματος και επέτρεψε στους μηχανικούς να επικεντρωθούν στα συστήματα ασφαλείας του οχήματος. Το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας (ESP) του νέου μοντέλου δοκιμάστηκε και βελτιώθηκε σε διάφορες επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης κατά την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και τις στροφές. Οι ικανότητες χειρισμού αξιολογήθηκαν συγκριτικά με τη χρήση πέντε mainstream χειμερινών ελαστικών για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης σε πραγματικές συνθήκες.

Οι χειμερινές δοκιμές είναι μόνο ένα βήμα στην φάση ανάπτυξης των μοντέλων της Aiways. Το U6 έχει ήδη υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές σε άλλα σκληρά φυσικά περιβάλλοντα για να τελειοποιήσει πολλές ζωτικές λειτουργίες, όπως η διαχείριση του νερού και η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα.

Το Aiways U6 θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια και διεθνή αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2022.