To ηλεκτρικό Fiat 126 καίει καρδιές


H σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Fiat 126 θα μπορούσε να αποτελέσει μια ακόμα αφορμή ώστε η ιταλική φίρμα να επιστρέψει στις ρίζες της και να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

  • 16/6/2020

Η Fiat αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας επενδύοντας κατά καιρούς στην ένδοξη ιστορία της.

Το παράδειγμα του Fiat 500 και τη αναβίωσής του είναι το πλέον χαρακτηριστικό όχι όμως και το μοναδικό, μιας και στη σημερινή γκάμα της ιταλικής φίρμας συναντάμε εκτός του διαχρονικού Panda και το Tipo.

Υπό αυτό το πρίσμα, η επιστροφή του 126 -του αυτοκινήτου που επί της ουσίας κλήθηκε να αντικαταστήσει το θρυλικό «πεντακοσαράκι»- δεν φαντάζει απίθανη.

Το Fiat 126 πέρασε στη γραμμή παραγωγής το 1972 και διατηρήθηκε στη ζωή έως και το 1991 συμπληρώνοντας περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

Με αφορμή, λοιπόν, τη σαφή πλέον τάση του εξηλεκτρισμού αλλά και της διάδοσης του σχεδιαστικού κινήματος του μεταμοντερνισμού, το σύγχρονο Fiat 126 θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης για τους Ιταλούς, οι οποίο διαθέτουν ήδη στη φαρέτρα τους την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να χτίσουν ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο λόγος για την πλατφόρμα πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί το νέο Fiat 500e, ένα τετράτροχο που αναμένεται στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο, διαθέτοντας αυτονομία 320 χιλιομέτρων στην τιμή των 30.000 ευρώ.