Το ηλεκτροκίνητο Citroen των 7.300 ευρώ μπήκε στις εκθέσεις


Στις προθήκες της Citroen βρίσκεται το Ami. Ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πόλης το οποίο πωλείται έναντι 7.300 ευρώ ή μισθώνεται με 19,9 ευρώ/μήνα.

  • 9/7/2020

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της πραγματοποιεί η Citroen, υποδεχόμενη στις εκθέσεις της το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ami.

Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο πόλης, το μήκος του οποίο δεν υπερβαίνει τα 2,41 μέτρα διαθέτοντας μόλις δύο θέσεις στο εσωτερικό του.

Έχει σχεδιαστεί για να κινείται στους δρόμους της πόλης καθώς η μέγιστη ταχύτητα κίνησης που μπορεί να αναπτύξει περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 χλμ./ώρα.

Αντιστοίχως, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 70 χιλιομέτρων, ενώ για την πλήρηφόρτισή τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα απαιτούνται μόλις 3 ώρες.

Η Citroen έχει ήδη δεχθεί περισσότερες από 500 προπαραγγελίες για ένα αυτοκίνητο το οποίο πωλείται έναντι 7.700 ευρώ, ωστόσο, θα μπορεί κανείς να το «μισθώσει» καταβάλλοντας μια προκαταβολή της τάξης των 3.941 ευρώ και ένα μηνιαίο πάγιο 19,9 ευρώ.

Μάλιστα μπορεί κανείς να παραγγείλει το ηλεκτροκίνητο Ami και μέσω Διαδικτύου, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες των ημερών μας, όπως είναι ένα έξυπνο κινητό.

Αν και η πρόθεση της Citroen Hellas είναι να εισάγει το Ami στη χώρα μας δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα πότε θα ξεκινήσει η διάθεσή του στην ελληνική επικράτεια.