Το ηλεκτροκίνητο offroad animal της Mercedes σε δράση (Video)


Η Mercedes-Benz έδειξε ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά την εκτός δρόμου ικανότητα κίνησης της EQC. Το πρωτότυπο EQC Vision 4×4² δείχνει τον λόγο που τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα γίνουν αγαπητά και από τους φίλους της τετράτροχης περιπέτειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/10/2020

Η EQC είναι ένα αυτοκίνητο-ορόσημο για τη Mercedes-Benz και πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία της εταιρείας σε περίοπτη θέση, καθώς εγκαινίασε και όρισε τη νέα –ηλεκτροκίνητη– περίοδο της γερμανικής εταιρείας. Το νέο μοντέλο είναι τετρακίνητο, με τη ροπή να μεταδίδεται στους τροχούς μέσω των δύο ηλεκτροκινητήρων που διαθέτει.

Ωστόσο, οι ικανότητες εκτός δρόμου κίνησης του θα βελτιώνονται με το πέρασμα του χρόνο, όσο θα εξελίσσονται τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο EQC Vision 4×4² με σκοπό να αποτελεί μια μελέτη και μια κινούμενη πλατφόρμα εξέλιξης σε αυτόν τον τομέα. Στο βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube ο Benjamin Ortega, βλέπουμε τις εκτός δρόμου δυνατότητες του οχήματος.

Η περιήγηση και η οδήγηση στην ευρύτερη περιοχή του ιταλικού χωριού Bardonecchia, το οποίο βρίσκεται κοντά στα ιταλογαλλικά σύνορα, στην περιοχή των Δυτικών Άλπεων είναι μια καλή απόδειξη αυτών.

Οι σχετικά κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη ημέρα της εξόρμησης, το χιονισμένο έδαφος και το έντονο ανάγλυφο δεν πτόησαν ούτε την ομάδα που έλαβε μέρος σε αυτή, ούτε το αυτοκίνητο.

Στο βίντεο μπορούμε να δούμε να φτάνουν σε ύψος περίπου 3.000 μέτρων στις απότομες πλαγιές του βουνού. Ο ενθουσιασμός για τις ικανότητες της EQC Vision 4×4² είναι προφανής στα αντίστοιχα πλάνα, καταδεικνύοντας και τις ικανότητες του οχήματος το οποίο δημιούργησε η ομάδα με επικεφαλής τον κ. Jürgen Eberle, η οποία πριν από περίπου δύο χρόνια είχε παρουσιάσει την E 400 All-Terrain 4×4². 

Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η EQC Vision 4×4² έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος ακόμη και από την G-Class η οποία ήταν το αυτοκίνητο υποστήριξης κατά τη συγκεκριμένη εξόρμηση.

Συγκεκριμένα, είναι 29,3 cm, έναντι 23,5 cm του κλασικού πολυτελούς 4x4 οχήματος. Θυμίζουμε ότι η απλή EQC έχει απόσταση από το έδαφος 15,3 cm.

Διαβάστε ακόμα:

Έφηβος ετών 80 οδηγεί Ferrari F40! (βίντεο)

Το SSC Tuatara πιάνει τα 533 χλμ./ώρα και σπάει κάθε ρεκόρ (Video)