Το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.5 παίρνει μορφή


Μπορεί το επόμενο ηλεκτρικό Volkswagen να βρίσκεται ακόμη στη φάση των δοκιμών, κατασκοπευτικές όμως φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει βοήθησαν στη δημιουργία αυτών των renderings.

  • 9/11/2020

Η ηλεκτρική γκάμα ID της Volkswagen αναμένεται να οδηγήσει την εταιρία σε μία νέα εποχή. Ήδη στους δρόμους κυκλοφορούν τα πρώτα ID. 3, έχει ξεκινήσει η παραγωγή του ID. 4, ενώ στα τελευταία στάδια των δοκιμών βρίσκεται και το ID. 5. Το τελευταίο δεν αποτελεί κάποιο μεγαλύτερο αναλογικά όχημα, σε σχέση με τα προηγούμενα αλλά περισσότερο μία coupe εκδοχή του crossover ID. 4.

Οι Γερμανοί δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία για αυτό. Βασισμένοι όμως σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, οι άνθρωποι του Koleca σχεδίασαν μερικά σκίτσα που προσεγγίζουν την πραγματικότητα, αναφορικά με τη μορφή του. Σε αυτά γίνεται εμφανής η καμπύλωση της οροφής προς τα πίσω, ενώ έχουν προστεθεί μερικές ακόμη λεπτομέρειες, όπως τα ενιαία πίσω φώτα και οι μεγάλοι τροχοί.

Το ID. 5 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός της επόμενης χρονιάς, ως μοντέλο του 2022. Φυσικά θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MEB, που είναι ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά οχήματα. Αναφορικά με τους κινητήρες, οι φήμες θέλουν τη βασική έκδοση να έρχεται με το μοτέρ των 204 PS, διαθέτοντας όμως και μία τετρακίνητη εναλλακτική 2 κινητήρων, με συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 300 PS.

Τώρα για την αυτονομία, όπως και με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της VW θα υπάρχουν λογικά 2 ή 3 εκδόσεις συσσωρευτή, με τη μεγαλύτερη να αγγίζει τα 82 kWh. Αυτή λογικά θα ξεπερνά τα 400 km εμβέλειας, με μία φόρτιση.