Το Inkas Mercedes Sprinter είναι θωρακισμένο van-γραφείο


Για όσους δεν γνωρίζετε την Inkas, πρόκειται για μία εταιρία που κατασκευάζει θωρακισμένες εκδοχές διαφόρων πολυτελών αυτοκινήτων. Στην προκειμένη περίπτωση, καταπιάστηκε με ένα Sprinter.

  • 19/10/2020

Συνήθως οι λιμουζίνες είναι αυτές που μεταφέρουν επίσημα πρόσωπα, ενώ όσο πιο επίσημα, τόσο μεγαλύτερος και ο βαθμός θωράκισης. Τι γίνεται όμως όταν ο υψηλός επιβάτης δεν θέλει να χάνει χρόνο από τις δουλειές του, κατά τη διαδικασία της μετακίνησης;

Το νεότερο δημιούργημα της Inkas βασίζεται σε μία Mercedes-Benz Sprinter 3500 και αποτελεί ένα υβρίδιο λιμουζίνας-κινητού γραφείου. Εξωτερικά είναι επενδεδυμένο με ειδικές πλάκες θωράκισης που προσφέρουν προστασία από πυροβόλα όπλα, ενώ το εσωτερικό του είναι πλήρως προσαρμοζόμενο στις ανάγκες του χρήστη. Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει τα υλικά, όπως και τη διάταξη της ευρύχωρης καμπίνας.

Στο εν λόγω μοντέλο, συναντάμε ένα πολυτελές σαλόνι με τέσσερις άνετες πολυθρόνες (με υποπόδια και λειτουργία μασάζ), το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε γραφείο, όταν είναι ώρα δουλειάς.

Από πίσω προβάλλει μία εντυπωσιακή τηλεόραση 45 ιντσών, που συνδυάζεται με ένα premium σύστημα ψυχαγωγίας. Φυσικά, υπάρχει ψυγείο για δροσιστικά ποτά, ενώ την όλη εικόνα συμπληρώνουν άφθονες θύρες USB και διάφορες ακόμη ηλεκτρονικές ευκολίες.

Αναφορικά με το κυρίως σαλόνι, είναι απομονωμένο από το διαμέρισμα του οδηγού, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ιδιωτικότητα. Η όποια επαφή μεταξύ τους γίνεται μέσω ενός συστήματος ενδοεπικοινωνίας.

Τώρα για την ασφάλεια των επιβατών, υπολογίστε επίσης πως προσφέρεται ένα κλειστό κύκλωμα καμερών, παρακολούθησης 360 μοιρών, ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου, ενσωματωμένα φίλτρα αέρα και νερού, καθώς και ειδικές πόρτες που ανοίγουν μόνο μετά από έλεγχο των βιομετρικών στοιχείων του χρήστη.

Για τους περισσότερους VIP αυτά νομίζουμε πως είναι παραπάνω από αρκετά, ώστε να νιώθουν ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις τους.