To JCB Fastrac Twο πιάνει την τελική των 218,73 km/h (video)


Η JCB επανέρχεται με ένα αναβαθμισμένο τρακτέρ και κάνει νέο ρεκόρ που αυτόματα μπαίνει στο βιβλίο Guinness.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/11/2019

Με το JCB Fastrac One η JCB κατείχε ήδη το ρεκόρ του ταχύτερου τρακτέρ στον κόσμο, το οποίο είχε πιάσει 166,72 km/h. Τώρα, η γνωστή εταιρία στα αγροτικά και χωματουργικά οχήματα επανέρχεται με το Fastrac Two το οποίο έπιασε την ασύλληπτη για τρακτέρ ταχύτητα των 218,73 km/h!

Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από την Guinness και καταγράφηκε στο αεροδρόμιο του Elvington στο York. Σε σχέση με το Fastrac One στο Two υπάρχουν διάφορες αναβαθμίσεις, όπως η μείωση του βάρους κατά 10% και η καλύτερη αεροδυναμική. Επίσης, για την επιβράδυνση χρησιμοποιήθηκε ένα πρόσθετο αλεξίπτωτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ των 218,73 km/h προέκυψε από δύο περάσματα σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου, όπως η Guinness πιστοποιεί τα ρεκόρ ταχύτητας. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως σε ένα πέρασμα (προφανώς με ούριο άνεμο) το τρακτέρ έφτασε τα 240 km/h!

«Η επίτευξη ενός τέτοιου ρεκόρ είναι πραγματικά μία πολύ δύσκολη υπόθεση για ένα τρακτέρ που ζυγίζει πέντε τόνους, όπως και το να σταματήσει. Είμαστε όλοι τόσο περήφανοι που όχι μόνο πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά και που τον ξεπεράσαμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της JB Tim Burnhope.