To Jeep Gladiator των 1.000 ίππων είναι ένα τετρακίνητο «κτήνος» (Video)


O βελτιωτικός οίκος Hennessy δημιούργησε μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του γνωστού σε όλους Jeep Gladiator η οποία εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων.

  • 1/12/2019

Το αποκαλούν Maximus και πρόκειται για το ισχυρότερο-ικανότερο Jeep Gladiator που μπορείτε να αποκτήσετε τον καιρό αυτό. Φυσικά δεν πρόκειται για μια εργοστασιακή έκδοση του εμβληματικού offroader αλλά για μια υλοποίηση του διάσημου βελτιωτικού οίκου Hennessy, o οποίος φρόντισε να επεκτείνει τις εντός και εκτός δρόμου ικανότητες του αυτοκινήτου προσθέτοντας ανάμεσα στις προδιαγραφές του έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων.

Με τη συμβολή ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή, το οκτακύλινδρο σύνολο αποδίδει 1.000 ίππους και 1.265 Nm ροπής, φτάνοντας στα επίπεδα ισχύος ενός αυθεντικού supercar.

Ο οίκος Hennessy, βέβαια, δεν αρκέστηκε σε αυτό, αναβαθμίζοντας τόσο το σύστημα μετάδοσης και ειδικότερα το διαφορικό του μπροστινού και του πίσω άξονα όσο και την ανάρτηση, αυξάνοντας την απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος κατά 16,5 εκατοστά.

Δεν θα μπορούσε να παραβλέψει κανείς τους τροχούς των 33 ιντσών, όπως άλλωστε και τις αισθητικής φύσεως παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις επιφάνειες του αμαξώματος.

Το Jeep Gladiator των 1.000 ίππων θα παραχθεί σε μόλις 24 αντίτυπα και κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει 200.000 δολάρια.