To Karma GT θα δώσει το παρόν στο Pebble Beach


Η Pininfarina δημιούργησε ένα πραγματικά εντυπωσιακό και σύγχρονο Gran Turismo, που είναι πιστό στις παραδοσιακές αξίες της κατηγορίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/8/2019

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το Monterey Car Week στην Καλιφόρνια θα συγκεντρώσει πολλά και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, παλιά και καινούργια. Ανάμεσα στα τελευταία θα είναι και το  Karma GT. Το οποίο έχει σχεδιαστεί από την Pininfarina, στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Το δίθυρο και σπορ GT, βασίζεται και έχει ως πηγή έμπνευσης το Revero GT -το άλλο πρωτότυπο της μάρκας είναι το SC1 Vision Concept- ενώ πέρα από τις δύο λιγότερες πόρτες έχει και στοιχεία του αμαξώματός του ειδικά σχεδιασμένα από τους Ιταλούς.

Έτσι έχει μια πιο επιθετική εμφάνιση, ενώ η Pininfarina το χαρακτηρίζει ως κλασικό Gran Turismo. Δηλαδή ένα δίθυρο, πολυτελές μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς που μπορεί με άνεση να καλύψει μεγάλες αποστάσεις αλλά να επιδείξει και σπορ οδική συμπεριφορά. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται οι κρυφές χειρολαβές αλλά και τα πίσω φώτα.

Διαφορές, πάντα σε σχέση με το Revero, υπάρχουν και στο εσωτερικό που έχει επενδύσεις από λευκό δέρμα καθώς και περισσότερη τεχνολογία, υπό την μορφή ενός εξελιγμένου συστήματος infotainment και ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων. Παράλληλα από το διάκοσμο δεν λείπουν και κάποια κλασικά στοιχεία, όπως οι επενδύσεις από ξύλο που συμβάλλουν στη δημιουργίας μιας πολυτελούς ατμόσφαιρας.