To Kia e-Soul Cargo είναι το πιο «πράσινο» και επαγγελματικό


Ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά βαν λανσαρίστηκε στην Ολλανδία.

  • 12/6/2020

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το e-Soul στου οποίου την γκάμα προστέθηκε και η επαγγελματική Cargo έκδοση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μετασκευασμένη βαν εκδοχή από την οποία έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα για να προκύψει ένας ενιαίος χώρος φόρτωσης για μικρά και μεσαία πακέτα.

Το πάτωμα είναι ενιαίο και έχει ένα μεταλλικό χώρο για υψηλή αντοχή ενώ στην πόρτα έχει άγκιστρα για το καλώδιο φόρτισης. Ένα διαχωριστικό πλέγμα ξεχωρίζει τον αποθηκευτικό χώρο από τον χώρο των δύο επιβατών μπροστά που ανάλογα με την έκδοση έχουν όλα τα κομφόρ στην διάθεσή τους. Από αεριζόμενα καθίσματα μέχρι ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Την κίνηση αναλαμβάνει ο γνωστός ηλεκτροκινητήρας των 204 PS με ροπή στα 395 Nm. H μπαταρία με ενεργειακό περιεχόμενο 64 kWh προσφέρει αυτονομία 452 km με δυνατότητα ταχυφόρτισης σε ισχύ έως 77 kW. Όσο για τις επιδόσεις η διαδικασία του 0-100 km/h δεν ξεπερνά τα 7,9 sec με τελική περιορισμένη στα 167 km/h.

Στην Ολλανδία όπου κυκλοφορεί το e-Soul Cargo κοστίζει 39.077€ και είναι ένα απαραίτητο «εργαλείο» για περιοχές όπου την πρόσβαση έχουν οχήματα μηδενικής εκπομπής ρύπων. Επίσης, για όσους έχουν ένα κανονικό e-Soul υπάρχει κιτ μετατροπής σε Cargo στην τιμή των 2.680€.