Το Kia Futuron έρχεται από το μέλλον


Η ονομασία του πρωτότυπου Kia προέρχεται από τις λέξεις «Future» και «On» μιας και απευθύνεται σε μελλοντικά μοντέλα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/11/2019

Το εντυπωσιακό concept car πραγματοποιεί την επίσημη εμφάνισή του στην διεθνή έκθεση εισαγωγών της Κίνας. Όπως γίνεται αντιληπτό αλλά και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Kia πρόκειται για μια σχεδιαστική σπουδή με το βλέμμα στα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας αλλά και σε ένα κουπέ ηλεκτροκίνητο SUV.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.850 mm, το ύψος στα 1.550 mm και το μεταξόνιο στα 3.000 mm. Οι Κορεάτες στέκονται ιδιαίτερα στο ανάγλυφο του αμαξώματος με τις χυτές γραμμές καθώς και στη νέα διάσταση της μάρκας tiger-nose που έχει και φωτιζόμενο το λογότυπο της εταιρίας.

Υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές επιρροές από το Imagine by Kia Conceptπου είχε παρουσιαστεί τον Μάρτιο στη Γενεύη, οπότε δημιουργούνται βάσιμες υποψίες πως οι Κορεάτες ζυμώνουν ένα ηλεκτρικό σπορ SUV που θα έχει δυναμική κουπέ εμφάνιση.

Στο εσωτερικό του Futuron, πνέει έντονος φουτουριστικός αέρας γύρω από την προηγμένη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Υπάρχουν θέσεις για τέσσερα άτομα με τα μπροστινά καθίσματα να ανακλίνονται πλήρως κα το τιμόνι να μπαίνει μέσα στο ταμπλό όταν επιλεχθεί η φουλ αυτόνομη οδήγηση.