Το Kia Stonic αποκτά έκδοση GT Line


H Kia είχε ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες την ανανεωμένη εκδοχή του Stonic που αναμένεται στην χώρα μας από τα τέλη του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KIA
  • 7/10/2020

Λίγο μετά το facelift που ανακοίνωσε η Opel για το Crossland η Kia έρχεται να δώσει μια απάντηση με το ανανεωμένο Stonic (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Η είδηση αφορά στο γεγονός πως η Kia προσφέρει για πρώτη φορά το Stonic στην έκδοση GT Line.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι ήδη γνωστή από τα άλλα μοντέλα της εταιρίας και το πακέτο προσφέρει διάφορα αεροδυναμικά και αισθητικά στοιχεία εξοπλισμού που διαμορφώνουν μια ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση. Η οποία υπερθεματίζεται και από τις δυνατότητες εξατομίκευσης περιλαμβάνοντας τους έξι διαφορετικούς συνδυασμούς διχρωμίας του αμαξώματος.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες η μάσκα είναι πιο τονισμένη ενώ οι προφυλακτήρες έχουν μια κυψελωτή διάταξη στο κάτω μέρος προσδίδοντας μια σπορτίφ νότα μαζί με το χρώμιο. Στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένες οι ράγες της οροφής και φυσικά ο πίσω διαχύτης που ενσωματώνει τις δύο απολήξεις.

Στο εσωτερικό υπάρχει ανάλογος GT Line αέρας με τα ανάλογα λογότυπα, τις τονισμένες πινελιές από χρώμιο, τα σπορ καθίσματα, το κοφτό τιμόνι με την δερμάτινη επένδυση και την όμορφη ραφή κ.α. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως το ανανεωμένο Stonic διαθέτει τις δύο εκδόσεις 1.0 Τ-GDi (με 100 PS και 120 PS) με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V καθώς και με το νέο επτατάχυτο κιβώτιο DCT (στην ισχυρότερη έκδοση). Στην βάση υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 1.2 με τους 84 PS.