Το κράτος του Μπαχρέιν θα γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του Ομίλου McLaren


Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν αναμένεται να αποκτήσει ολόκληρο τον Όμιλο McLaren, σε μία κίνηση που αφορά και την ομάδα της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McLaren/Jake Grant
  • 20/12/2023

Η Mumtalakat, το κρατικόεπενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, είναι ένα βήμα πριν αποκτήσει το 100% του McLaren Group.

Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Sky News, που μιλά και για επικείμενη ανακοίνωση του deal αργότερα μες την εβδομάδα.

Το fund είχε ήδη μερίδιο των μετοχών του ομίλου, όμως τώρα εξαγόρασε ακόμα περισσότερες από επενδυτές μειοψηφίας, με στόχο να τις μετατρέψει σε συμβόλαια, που θα μπορούν να εξαργυρωθούν σε περίπτωση που η εταιρεία μπει στο χρηματιστήριο.

Η περίπλοκηκεφαλαιακή δομή της εταιρείας που εδρεύει στο Woking έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά στην ικανότητα των παγκόσμιων αυτοκινητιστικών ομίλων να δημιουργήσουν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία μαζί της τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, με την απλούστευση του τρόπου οργάνωσής της θα μπορέσει να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες καθώς μπαίνει στη διαδικασία να γίνει μία αυτοκινητοβιομηχανία υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος του Μπαχρέιν έρχεται να ενισχύσει οικονομικά τον όμιλο, καθώς πρόσφατα έδωσε «ένεση» 80 εκ. λιρών στη μάρκα, ενώ νωρίτερα φέτος εξαγόρασε τις μετοχές που είχε το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας.

Η εταιρεία έχει αρνηθεί να σχολιάσει το δημοσίευμα, όπως αναφέρει το Sky News.

Πηγή: Sky News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

McLaren GTS: Όταν ο V8 των 635 PS συνδυάζεται με έναν τεράστιο χώρο αποσκευών (photos)

Brown: «Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι πότε σταμάτησε να εξελίσσεται η RB19»