Το Mazda RX-Vision GT3 είναι ένα ψηφιακό θαύμα


Ποιος δεν θα ήθελε να το έχει; Και ποιος δεν θα ήθελε να το κατασκευάσει η Mazda; Το RX-Vision GT3 Concept είναι ένα αγωνιστικό όχημα που υπάρχει μόνο στον ψηφιακό κόσμο του «Gran Turismo».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: GRAN-TURISMO.COM.
  • 18/3/2020

Οι άνθρωποι της «Polyphony Digital», της εταιρείας που δημιούργησε και εξελίσσει το γνωστό βιντεοπαιχνίδι «Gran Turismo», ενέταξαν και τη Mazda στις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο ψηφιακό Πρωτάθλημα Αγώνων για το 2020, το οποίο έχει την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου («FIA»). Για το λόγο αυτό, δημιούργησαν το αγωνιστικό πρωτότυπο RX-Vision GT3 με το οποίο κάποιος μπορεί να συμμετέχει στην κατηγορία Group 3, στον θεσμό «World Tour 2020».

Όπως ανακοινώθηκε, το Mazda RX-Vision GT3 θα περιλαμβάνεται στις επιλογές του «Gran Turismo» από τις 25 Μαΐου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει εκείνη την ημέρα από την εταιρεία. Το αγωνιστικό βασίζεται στο (υπαρκτό) πρωτότυπο RX-Vision που παρουσίασε η Mazda το 2015 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο και το οποίο διέθετε τον κινητήρα SKYACTIV-R, μια εξέλιξη του περιστροφικού κινητήρα. Μάλιστα, τότε, πολλοί ανέμεναν να ακούσουν από τα στελέχη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι θα αποτελέσει τη βάση για το καινούργιο RX-8, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Με αυτό ως δεδομένο, το πισωκίνητο αγωνιστικό Mazda RX-Vision GT3 για το βιντεοπαιχνίδι θα έχει ένα πολύ όμορφο και αρμονικό σε αναλογίες αμάξωμα (βάσει της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Kodo») και περιστροφικό κινητήρα μέγιστης ισχύος 570 PS. Εκτός αυτού, από την «Polyphony Digital» έγιναν γνωστά και ακόμη κάποια τεχνικά στοιχεία του RX-Vision GT3. Έτσι, το μήκος θα φτάνει τα 4.590 mm, το πλάτος του τα 2.075 mm, ενώ το ύψος του θα είναι 1.120 mm. Το βάρος θα είναι 1.250 kg και η αναλογία αυτού θα είναι 48/52 εμπρός-πίσω.

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.