Το μέλλον του VW Scirocco είναι ηλεκτρικό!


Την ενδεχόμενη επιστροφή του VW Scirocco στη γραμμή παραγωγής φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας το σχεδιαστικό πρωτότυπο που υπογράφει ο Moises de Alencar.

  • 9/7/2020

Η απόφαση της VW να διακόψει κάπως άκομψα την πορεία ενός αυτοκινήτου που συνέβαλλε τα μέγιστα στη αναβάθμιση της εικόνας της παραξένεψε πολλούς, ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν τα φαινόμενα να απατούν, μιας και το Scirocco -περί αυτού ο λόγος-  ίσως να μην έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, επιστρέφοντας στις επάλξεις ως το πρώτο ηλεκτροκίνητο coupe στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας από το Wolfsburg.

Το σχεδιαστικό πρωτότυπο που υπογράφει ο Moises de Alencar αναδεικνύει αυτό ακριβώς το σενάριο, που θέλει το εμβληματικό coupe να αξιοποιεί την «ηλεκτροκίνητη» κληρονομιά της VW και να επιστρέφει στη γραμμή παραγωγή ως μέλος της οικογένειας του ID.3.

Άλλωστε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα περάσει στην παραγωγή ηλεκτροκίνητες προτάσεις που θα διαθέτουν οδηγοκεντρικό προφίλ και εκείνες τις επιδόσεις που θα τους επιτρέψουν να σταδιοδρομήσουν σε μια πολύ διαφορετική κατηγορία αυτοκινήτων.

Το πρώτο από αυτά τα μοντέλα θα είναι το VW ID.3 R, το οποίο φημολογείται ότι θα αποδίδει 300 ίππους διατηρώντας την πισωκίνητη αρχιτεκτονική του, μιας και οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας αποκλείουν για την ώρα την παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ και της κίνησης στους τέσσερις τροχούς για το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback.

Οι 300 ίπποι και πολύ περισσότερο η κίνηση στους πίσω τροχούς θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει την ολική επαναφορά ενός αυτοκινήτου το οποίο καλώς ή κακώς τοποθετήθηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.