Με 300 ίππους και πίσω κίνηση το «καυτό» VW ID.3


Το πράσινο φως για την παραγωγή της καυτής έκδοσης του ηλεκτροκίνητου ID.3 ετοιμάζεται να δώσει η VW γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πισωκίνητου hothatch 300 ίππων.

  • 29/6/2020

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να βλέπουν την ηλεκτροκίνηση με καχυποψία, όχι γιατί αμφισβητούν τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων αλλά γιατί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα κλέψει κάτι από την απόλαυση της οδήγησης.

Η απάντηση έρχεται από την VW και ειδικότερα από το αυτοκίνητο που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ηλεκτροκίνητο τετράτροχο του λάου. Ο λόγος φυσικά για τοID.3, το οποίο φλερτάρει πλέον με τις προδιαγραφές ενός hot hatch μια και οι Γερμανοί ετοιμάζονται να δώσουν το πράσινο φως για τη δημιουργία μια πραγματικά καυτής έκδοσης.

Μάλιστα δεν είναι μόνον η ισχύς που θα καθιστά το ID.3 με τα διακριτικά «R» μοναδικό αλλά και το γεγονός ότι οι περίπου 300 ίπποι του ηλεκτροκινητήρα θα κινούν τον πίσω άξονα.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι πραγματικό, με δεδομένο ωστόσο ότι η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου αποδίδει σήμερα 201 ίππους, τα 300 άλογα δεν φαντάζουν άπιαστο όνειρο για το ηλεκτροκίνητο VW.

Διαβάστε επίσης:

VW ID.4 X: Αυτό είναι το ηλεκτροκίνητο SUV του λαού