To MG Cyberster φέρνει το μέλλον πιο κοντά


Ένα roadster από το «ηλεκτρικό» και το δικτυωμένο μέλλον φιλοδοξεί να προσθέσει στην γκάμα της η MG αναβιώνοντας τον θρύλο των MGA και MGB.

  • 2/4/2021

Για τους νοσταλγούς του ένδοξου παρελθόντος της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολο της, οι εικόνες που θα ακολουθήσουν ίσως να μην φαντάζουν ιδιαίτερα… ελπιδοφόρα.

Ναι μεν η MG σκοπεύει να επιστρέψει στην κατηγορία που την καθιέρωσε στο παγκόσμια αυτοκινητικό στερέωμα (βλέπε roadsters), ωστόσο, η επιστροφή αυτή ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με το παρελθόν της και τα θρυλικά MGA και MGB.

Για όσους δεν έχουν ήδη καταλάβει αναφερόμαστε στο πρωτότυπο MG Cyberster, ένα φουτουριστικό roadster, το οποίο υπόσχεται να μας ταξιδέψει στις λεωφόρους του μέλλοντος.

Ηλεκτροκίνητο, με αυτονομία που αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα και ισχύ ή οποία θα του επιτρέψει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 3 δευτερόλεπτα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα μας απασχολήσει στο μέλλον είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας του 5G, η οποία θα εξασφαλίσει τη συνδεσιμότητα των οχημάτων με το ψηφιοποιημένο περιβάλλον τους.

Προφανώς στην MG έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το Tesla Roadster, ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sportscar, οι προδιαγραφές του οποίου αναμένεται προκαλέσουν… ηλεκτροσόκ στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, με τον Elon Musk να προαναγγέλλει ακόμα και την ύπαρξη προωθητήρων συμπιεσμένου αέρα ανάμεσα στις προδιαγραφές του.

Όλα αυτά, βέβαια, μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη, τόσο από την κινεζικών συμφερόντων MG όσο και από την Tesla του δαιμόνιου Elon Musk.       

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.