To Mini JCW GP των 300 PS είναι σχεδόν έτοιμο


Η τρέχουσα γενιά του Mini θα ολοκληρωθεί με το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής μάρκας, του JCW GP μέγιστης ισχύος 300 ίππων. 

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/4/2019

Εντατικές δοκιμές στο δρόμο, αλλά και στο Nurburgring, για την κορυφαία έκδοση του Mini, η οποία δείχνει να είναι σχεδόν έτοιμη. Οπότε, η επίσημη παρουσίασή της είναι κοντά, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν πριν το τέλος της χρονιάς. Ενδιαφέρον είναι πως το JCW GP, όπως θα ονομάζεται, θα είναι το «κύκνειο άσμα» της τρέχουσας «γενιάς» του Mini, η οποία οδεύει προς αντικατάσταση. 

Το JCW GP θα ξεχωρίζει από το ιδιαίτερα τονισμένο αεροδυναμικό πακέτο, με τα ειδικά -όσο και χαρακτηριστικά- καλύμματα των φτερών, με το εμπρός σπόιλερ που κατεβαίνει αρκετά χαμηλά αλλά και τη μεγάλη πίσω αεροτομή, με την ξεχωριστή σχεδίαση. Διαφορετική είναι και η μάσκα, καθώς και οι απολήξεις της εξάτμισης, με αποτέλεσμα το σύνολο να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και δυναμικό. Επίσης, για λόγους εξοικονόμησης βάρους, δεν θα υπάρχει πίσω κάθισμα.

Ο κινητήρας του Mini JCW GP θα είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc της μάρκας, ο οποίος φτάνει τα 300 PS, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη έκδοση την πιο ισχυρή στην ιστορία της εταιρείας. Φυσικά, ένα τέτοιο μοντέλο δεν μπορεί να αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα και έτσι η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, στις 3.000 μονάδες, οι οποίες του εξασφαλίζουν και μια καλοδεχούμενη συλλεκτική αξία.