Το Mitsubishi L200 συνεχίζει τον μύθο...


Η 5η σειρά του πετυχημένου Sport Utility Truck διατίθεται ήδη προς πώληση στην ελληνική αγορά.

  • 13/9/2015

Μετά από 9 χρόνια (και παραγωγή 1.300.000 μονάδων – μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014), το τρέχον Mitsubishi L200 pickup truck ετοιμάζεται να αποχωρήσει.

Ο νέος διάδοχος του μοντέλου που γιόρτασε πρόσφατα την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στην 85η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θεωρείται περισσότερο μία νέα γενιά pickup trucks 1Τ παρά «μία από τα ίδια», καθώς οδηγεί ολόκληρη την κατηγορία σε μία νέα, πιο προηγμένη κατεύθυνση από κάθε άποψη (τεχνολογία κινητήρων, χαμηλές εκπομπές ρύπων, αεροδυναμική, μείωση βάρους, ενεργητική ασφάλεια) βελτιώνοντας παράλληλα την αίσθηση άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου που απέπνεε ο προκάτοχός του / εκπρόσωπος της 4ης γενιάς.

Στην Ελλάδα το νέο L200 είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο Των Επισήμων Εμπόρων της Mitsubishi Motors στις παρακάτω εκδόσεις:

Το L200 αποτελεί μοντέλο στρατηγικής σημασίας για τη Mitsubishi Motors Corporation. Έχει εξελιχθεί ως το  “Απόλυτο Sport Utility Truck” που πετυχαίνει νέα επίπεδα αξιοπιστίας, αντοχής, άνεσης και ευελιξίας, για να ικανοποιήσει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των παγκόσμιων πελατών pickup truck (Ευρωπαϊκές προδιαγραφές):

Επιδόσεις

- Ο νέος αλουμινένιος υπερτροφοδοτούμενος 2.4 MIVEC diesel (4N15) χάρη στην καλύτερη λειτουργία του προσφέρει 17% λιγότερες εκπομπές CO2. Οι εκπομπές CO2 του απερχόμενου L200 μειώνονται περαιτέρω στα 169 g/km τουλάχιστον σε συνδυασμό με το νέο εξάρι μηχανικό κιβώτιο.

- Ο νέος 4N15 αποδίδει 181 hp (133 kw) / 154hp (113 kw) (και αντίστοιχα 430 Nm / 380 Nm) στις χαμηλές στροφές και προσφέρει δυναμικές, συναρπαστικές επιδόσεις ακόμα και με φορτωμένο όχημα. Ο υπερσυμπιεστής μεταβλητής γεωμετρίας με μικρή τουρμπίνα παρέχει βελτιωμένη απόκριση και κορυφαία οδηγική απόλαυση με το νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τα paddles (χειριστήρια στο τιμόνι) του αυτόματου κιβωτίου.

Εξωτερική σχεδίαση

- Διατηρώντας τα σπορ και κομψά χαρακτηριστικά του προκατόχου του, η εξωτερική σχεδίαση του νέου L200 προβάλλει ένα δυναμισμό που θυμίζει μυώδες σώμα καλογυμνασμένου αθλητή. Η νέα εξωτερική σχεδίαση συμβάλλει στο χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή 0,40 Cd και στην αυξημένη απόδοση του καυσίμου.

Άνεση εσωτερικού

- Το εσωτερικό είναι αισθητά πιο αθόρυβο χάρη στο νέο κινητήρα diesel τα αυξημένα ηχομονωτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι εμπρός και πίσω επιβάτες μπορούν να συνομιλούν και να ακούγονται ακόμα και σε διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο ή σε ανώμαλους δρόμους.

- Οι μεγαλύτερες βάσεις του αμαξώματος και τα επιμηκυμένα φύλλα σούστας της πίσω ανάρτησης προσφέρουν μία απίστευτα πιο ομαλή οδηγική εμπειρία με μειωμένους κραδασμούς.

- Σημαντική αναβάθμιση της αντιληπτής ποιότητας σε συνδυασμό με τις καλύτερες θέσεις των καθισμάτων και τη θέση οδήγησης για πιο άνετη οδηγική εμπειρία.

- Αυξημένη ευρυχωρία και ανταγωνιστικό μήκος καρότσας.

Ευέλικτη συμπεριφορά και ανώτερη ευελιξία

- Το νέο L200 κινείται ευέλικτα και διατηρεί έναν κορυφαίο κύκλο στροφής 5,9m όπως και ο προκάτοχος του.

Αντοχή

- Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία από το παγκοσμίως επιτυχημένο προηγούμενο μοντέλο, η αξιοπιστία και αντοχή του νέου L200 έχουν αυξηθεί βελτιώνοντας και ενισχύοντας τη δομή του αμαξώματος. Σε συνδυασμό με την κατά 7% υψηλότερη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου αντέχει στις σκληρές συνθήκες λειτουργίας των pickup σε μεγάλο εύρος εδαφών και συνθηκών.

- Κινητήρας χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης με αυξημένα διαστήματα σέρβις.

Ασφάλεια

- Βελτιωμένη ενεργητική ασφάλεια

o SS4-II (Super Select 4WD II (με low gear, μόνιμη 4WD) πετυχαίνει καλύτερη σταθερότητα στο στρίψιμο, ακόμα και σε τραχείς δρόμους οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης περιστρέφοντας τον σχετικό επιλογέα.

o Active Stability & Traction Control με συστήματα Trailer Stability Assist και Hill Start Assist, Lane Departure Warning προσφέρουν στον οδηγό μία ξεκούραστη οδηγική εμπειρία.

o Προβολείς HID (με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED και προβολείς Bi-Xenon) προσφέρουν ανώτερη ορατότητα ακόμα και το χειμώνα ή κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

- Βελτιωμένη παθητική ασφάλεια

Η παθητική ασφάλεια έχει αυξηθεί με επτά αερόσακους, μεταξύ των οποίων πλευρικοί και τύπου κουρτίνας (οροφής) για τους εμπρός επιβάτες και ένας πρόσθετος αερόσακος προστασίας γονάτων του οδηγού.

- Νέα χαρακτηριστικά, όπως (διαθεσιμότητα ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο):

o Πίσω πόρτες προστίθενται για μεγαλύτερη άνεση στο Club Cab.

o Σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί με διακόπτη stop/start.

o Προσαρμοζόμενο Cruise Control.

o Διζωνικό αυτόματο A/C.

o Χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι.

o Ρύθμιση κολόνας του τιμονιού ως προς την κλίση και την απόσταση.

o Κάμερα οπισθοπορείας.

o Ψηφιακό σύστημα ραδιοφώνου DAB (Digital Audio Broadcasting).

Το νέο L200 κατασκευάζεται από τη Mitsubishi Motors Thailand για όλες τις παγκόσμιες αγορές, σε αμαξώματα Club Cab και Double Cab.