Το νέο Delorean είναι ηλεκτρικό και δείχνει super


Η σύγχρονη εκδοχή του Delorean θα μπορούσε κάλλιστα να πρωταγωνιστή σε μια ενδεχόμενη τέταρτη ταινία του «Επιστροφή στο μέλλον».

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/12/2020

Υπάρχουν αυτοκίνητα που μένουν στην ιστορία για την εμφάνισή τους ή για τον κινητήρα και την πρωτοποριακή για την εποχή τους τεχνολογία ή ακόμα καλύτερα για το συνδυασμό όλων των παραπάνω. To Delorean DMC 12 με βάση αυτά δεν θα είχε θέση ούτε στην πιο διευρυμένη λίστα σημαντικών μοντέλων.

Παρόλα αυτά το θυμόμαστε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην… κινηματογραφική του καριέρα, μιας και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τριλογία «Επιστροφή στο μέλλον» του Robert Zemeckis, όπου ήταν η μηχανή του χρόνου.

Βλέποντας τις τρεις αυτές ταινίες ο Ισπανός Angel Guerra δεν έγινε μόνο φανατικός οπαδός του Delorean αλλά αποφάσισε να γίνει και σχεδιαστής αυτοκινήτων. Και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την παρουσίαση του αρχέτυπου DMC 12 το 1981 αποφάσισε να σχεδιάσει ένα σύγχρονο. Που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει και αυτό καριέρα στο Χόλυγουντ. Σε ένα τέταρτο sequel του «Επιστροφή στο μέλλον».

Ομολογουμένως το Delorean 40th Tribute είναι με βάση τα δεδομένα της εποχής πιο εμπνευσμένο σε σχέση με τον πρόγονό του, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα κύρια χαρακτηριστικά του. Όπως π.χ. τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω αλλά και το αμάξωμα από γυαλισμένο ατσάλι. Και επειδή είναι και απόλυτα σύγχρονο είναι φυσικά ηλεκτρικό -ο Guerra έχει συνεργαστεί και με τη Rimac- και αυτόνομο.